Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)

Sikeres volt a negyedik szegedi ételosztás

Szerző: Kata
Megosztás

November óta a negyedik alkalommal rendeznek ételosztást a szegedi önkéntesek, ami már méltán nevezhető rendezvénysorozatnak is.  

A mostani alaklommal is nagy segítséget kapott az szegedi önkéntes, ételosztó csapat az  ételadományok tekintetében és a rendezvény lebonyolításához elengedhetetlen eszközök szempontjából is. Ez alkalommal már polgárőrségi helyszíni biztosítást is kaptunk. 200 embert sikerült megvendégelni 400 adag kelkáposzta főzelékkel és epres halavával az Anna kútnál. A rendezvényre a helyi TV stáb és újság is ellátogatott újra. A szegedi ételosztás jelenleg csak alkalmanként működik, a legutóbbi április végén volt. Mindig kapnak budapesti segítséget, így a főtt ételek és a  gyümölcs is a  központi telephelyről érkezett.  A helyi főszervezővel, Hatvany Viktóriával beszélgettem.

Honnan jött a szegedi ételosztás ötlete?

–  Lelki tanítómesterem Goswami Maharaja, aki a budapesti Hare Krisna Kulturális Központ meghatározó lelki vezetője, vetette fel nekem egyszer egy szegedi szangán, hogy mi lenne, ha rendezne Szeged is ételosztásokat. Ezt én egy felkérésnek fogadtam el és attól a pillanattól kezdve, azon agyaltam, hogyan lehetne az elsőt megszervezni, ami novemberben meg is lett, és most tartunk a negyediknél!  Ez egyben az Ő érdeme, illetve Bhakta Vatsala prabhué (Szanyi-Karl Attiláé) , aki az alapítvány vezetőjeként minden fizikai és emberi támogatást megadott nekem a rendezvényekhez. Nem hagyhatom ki a helyi Krisnás közösség támogatását sem, akik nélkül én csak egy ember lennék itt. 

Milyen helyi erőkkel sikerült lebonyolítani az eseményt?

– Rengeteg oldalról kaptunk segítséget, ami legfőképpen  a szegedi polgárok összefogásán látszik. Ők azok, akik az adományokat gyűjtötték.  Az esemény mindig nagyobb szervezést igényel, de most pl. volt egy Coop-os gyűjtés ahol a Radio 88 jelent meg mögöttünk támogatóként. Emellett magán emberek hozzájárulását is kapjuk. Had említsem meg Flow Rent kft-t aki eddig minden egyes alkalomra a mobil wc-t biztosította.  A kordon is egy kedves felajánlótól érkezik. Nem mellesleg ezeknek az eszközöknek a szállítása is tetemes költség, amit ugyancsak egy nagylelkű névtelen adományozótól kaptuk.

Egyre népszerűbb és nívósabb ez az ételosztó akció. Újra kint voltak a helyi médiák is , és látom a polgárőröket is!

– Így van! Kint volt a TV az újság. Roppant kedvesek ők, nekik köszönhetjük sokszor az országos média is figyeli a munkánkat. Mindenképpen kell az ő segítségük is, hogy megtaláljanak minket és több adományozót vonzzon a megmozdulás.  A polgárőrséget miután felkerestem, felajánlotta hogy biztosítja a helyszíni biztonságot, ami egy hihetetlen kedves gesztus. Várjuk a többieket is , hogy egyre jobban értesüljenek az emberek itt Szegeden, hogy csatlakozzanak akár önkéntesnek, akár támogatónak. Sok a munka a teendő, mindenkinek tudunk biztosítani felemelő pillanatokat. Szeretném megköszönni az önkénteseinknek a közös összefogást, akiket nagyon szeretek és mindig lehet rájuk számítani.

Gondoltad volna, hogy ilyen rövid időn belül újabb ételosztás lesz itt Szegeden?

– Nem is nagyon számoltam, azzal, hogy mikor legyen a következő. Úgy szokott lenni, hogy amikor összegyűlik az adomány, akkor jelzünk nektek a központba, hogy készen állunk! Aztán találunk közösen egy időpontot és kijövünk a budapesti csapattal karöltve.

– Várjuk a legközelebbi alkalmat is akkor?

Igen! Ennek nem lesz vége. Ez elindult, folyik, mint ahogy itt az Anna-kútból a bőséges gyógyvíz, ami mindenki szomját eloltja. 

(Asésa-bandhudász)

MÉDIAMEGJELENÉSEK negyedik szegedi ételosztásunkról: 

Szeged.hu https://szeged.hu/cikk/ketszazan-kaptak-az-etelt-az-eletert-alapitvanytol-szekelykaposztat-de-edesseg-is-jutott
https://www.facebook.com/SzegedTV/videos/477532018276558
Délmagyar: https://www.delmagyar.hu/helyi-kozelet/2024/06/ismet-etelt-osztottak-az-anna-kuton
Előzetesük az osztásról: https://www.delmagyar.hu/hazai-kozelet/2024/06/etelt-oszt-az-etelt-az-eletert-alapitvany
Rádió 88 (hang) https://www.radio88.hu/ismet-kiemelt-etelosztast-szervez-az-etelt-az-eletert-alapitvany-szegedi-csapata/
Szeged 365: https://szeged365.hu/2024/06/01/200-ehes-szajnak-osztanak-melegetelt-es-tartos-elelmiszercsomagot-az-anna-kuton-lehet-sorba-allni-ertuk/

Kapcsolódó bejegyzések