Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)

400 kg quinoát kaptunk

Tudja-e hogyan kell mondani helyesen a quinoa-t?

Hamarosan valamennyien az ellátottjaink közül megismerhetik a helyes kiejtését ennek a szuper élelmiszernek, amiből csütörtökön 400 kg érkezett a budapesti központunkba. Szívből köszönjük a névtelen jótevőnek!

Mindennapjainkhoz hozzátartozik, hogy rendszeresen részesülünk élelmiszer adományokban, melyek az anyagi segítség mellett közösségünk hálájának és támogatásának is szimbólumai. Általában értesülünk arról, hogy kitől kapjuk a jótéteményt, sőt időnként személyesen hozzák be hozzánk, hogy találkozhassunk, de megesik az is, hogy csak egy szállító autó érkezik megrakodva csomagokkal, és és titok fedi a jótevő kilétét. Ez történt csütörtökön is amikor 400 kg quinoa érkezett hozzánk, amiből bőven fog jutni az alapítványnak.

Mi fán terem a quinoa?

 A quinoa egy dél-amerikai eredetű, glutén mentes szuper élelmiszer, amit sok oldalán fel lehet használni. Fehérjében, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, emellett tápláló finomság ezért nagymértékben támogatja az egészséget is. Könnyen elkészíthető, főzhetünk belőle főzeléket, pogácsát és burgereket, de akár reggeli gyümölcsökhöz, vagy salátához is és ideális lehet.  A vegánság egy jelképes étele.