Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)

Híreink

Civil Rádió 2011. 12. 16.

A Karácsony előtti időszakban készült felvételben fény derül arra, hogy alapítványunk nem csak Karácsonykor aktív, hanem egész évben. Az adás során Szilaj Péterné beszámol arról, mennyi minden is történik egy év alatt egy ételosztó szervezet életében.

Klubrádió – Élelmiszerbank

Rászoruló családokban nevelkedő fiatalok számára rendezett gyermeknapi programok támogatására az Élelmiszerbank Egyesület ír ki pályázatot, melynek egyik nyertese a mi alapítványunk. Az interjú során az Egyesület és a mi alapítványunk is beszámol a pályázati program sikeréről.

Miskolci Rádió 2011

A Miskolci Rádió az étel- és ruhaosztás helyszínén készített riportot miskolci és debreceni munkatársainkkal. Az adásban hajléktalan, és nyugdíjas emberek is megszólalnak és mesélnek arról, miből, hogyan élnek, hogyan jutottak erre a sorsra, milyen az utcán élni. Demeter Tibor miskolci önkéntesünk elmondja, miért fontos számára, miben segít neki az ételosztás rendszeres megszervezése, hogyan juthatunk előrébb […]

Díjátadás a Szociális Munka Napján – www.obuda.hu

Kiosztották a Fischer Ágostonról elnevezett óbudai szociális díjat, melyet idén az Ételt az Életért Közhasznú Alapítványnak ítélt oda a képviselő-testület. Az alapítvány a III. kerületben élő szegények és rászorulók élethelyzetének javítása érdekében kifejtett áldozatos munkájának elismeréseként vehette át az 1900-as évek elején a főváros minden kerületében Szent Alajos Segítő Egyesületet alapító óbudai lelkészről elnevezett díjat. […]

Nem csak a hajléktalanok éheznek – www.magyarhirlap.hu

Gyerekek álltak a hidegben, a Blaha Lujza tértől a szent rókus-kápolnán túl kígyózó, ételosztásra váró, több száz méteres sorban. Soha nem állt még ennyi nem hajléktalan, nagycsaládos, nyugdíjas szegény ember a sorban a fővárosi Blaha Lujza téri karácsonyi ételosztáson, mint tegnap. A volt Corvin áruháztól a Szent Rókus Kápolnán túl, több száz méter hosszan kígyózott […]

Túrógombóc

Bizony ám, tojás nélkül is elkészíthető ez a finomság. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy frissen puha, ha kihűl, megkeményedik. Bár erre nem fog sor kerülni, hisz még melegen elfogy… Fél kg túrót 8 dkg búzadarával és kevés sóval összegyúrunk. Körülbelül 12 db golyót formálunk belőle, amiket forrásban lévő vízben addig főzünk, amíg fel nem […]

Töltött paprika

Előkészítünk10 dkg túrót vagy házikészítésű sajtot (panírt). 5 db kisebb méretű tölteni való paprikát kicsumázunk, pár percig pároljuk forrásban lévő vízben. 1 dl rizst 2 dl vízben megfőzünk, majd összegyúrjuk a túróval, vagy az összetört házisajttal. Sót, 3 tk pirospaprikát, 2 kk hinget, 2 kk borsot, és egy kevés olajat adunk hozzá. Az így elkészült […]

Székelykáposzta (5 liter, 10 töltelék)

Olajon világosbarnára pirítjuk a babérlevelet és a szemesborsot, majd a szeletelt lecsópaprikát is megfuttatjuk benne, hozzáadva a hinget és a fűszerpaprikát. Végül kevés vízzel felengedjük. 1,5-2 kg savanyúkáposztát (ha nagyon savanyú, egyszer átmossuk) a fűszeres alaphoz adjuk, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Amikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a tölteléket. Töltelék: Egy kisebb fej […]

Puri (indiai kenyér) 15 db

Fél kg grahamlisztből 5 dkg vajjal, sóval, langyos vízzel kéztől elváló puha tésztát gyúrunk. Ízlés szerint rakhatunk hozzá 1 ek mákot, vagy szezámmagot. Ruhával letakarva 15 percig állni hagyjuk, majd 3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, amiből 2-3 mm vastag kerek lepényeket nyújtunk. Bő, forró olajba dobjuk őket. 2-3 darabnál ne süssünk többet egyszerre. Alányomjuk, […]

Pásztortarhonya

Mi eszünk, te pedig őrzöl minket. 🙂

Panírozás tojás nélkül

Ha azt gondoljuk, hogy jó bundás zöldség csak tojással panírozható, akkor az élet még tartogat meglepetéseket számunkra… Lisztet tejjel palacsintatésztához hasonló sűrűségűre keverünk, ebbe forgatjuk bele először a nem túl nagyméretűre vágott zöldségeket, vagy a sajtot. Fontos aranyszabály, hogy a zöldségeket sohasem szabad megsózni, mert levet engednek és sütés közben ledobják a panírt. Zsemlemorzsába forgatjuk, […]

Pakora (indiai rántott zöldség)

Fél kg sárgaborsólisztet 10 dkg fehérliszttel elkeverünk, majd hozzáadunk 2 tk hinget, 5 dkg szezámmagot, és pici sót. A zöldségeket nem túl nagyra felvágjuk. Ha a zöldségek felülete szeletelés után nedves, töröljük szárazra, másképp nem tapad rá a tészta. Bármilyen zöldséggel elkészíthető, legyen az tök, karfiol, cukkini, padlizsán, burgonya, stb.