Recept: Mexikói babos tészta

A vegetáriánus mexikói babos tésztát sokkal könnyebb elkészíteni, mint amilyen messziről az származik.

Hozzávalók:
Ceruzabab: 400 g
Pritaminkocka: 50 g
Kukorica: 300 g
Konzervbab: 1 konzerv (kb. 400 g)
Liszt: 50 g
Olaj: 3 evőkanál

Piros paprika: 1 teáskanál
Só: 1 evőkanál (ízlés szerint)
Őrölt bors: 1 csipet
Hing: 1 g (opcionális)
Tejföl: 200 ml
Fusilli tészta: 400 g
Füstaroma: 2 ml (opcionális)

Elkészítése:

1. Előkészítem a zöldségeket és a főzőalapot: Vizet engedek egy lábosba (kb. 2 liter),
majd beleteszem a ceruzababot, a pritaminkockát és a kukoricát. Sóval ízesítem,
és közepes lángon addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha konzerv
kukoricát használok, azt csak a főzés végén adom hozzá a konzerv babbal együtt.

2. Elkészítem a rántást: Egy serpenyőben felhevítem az olajat, hozzáadom a lisztet,
és világosbarnára pirítom. Leveszem a tűzről, majd hozzákeverem a piros paprikát,
és hideg vízzel csomómentesre hígítom.

3. Beleöntöm a rántást és ízesítem: A rántást a lábosban fővő zöldségekhez öntöm,
majd hozzáadom a konzerv babot, a tejfölt, és ízlés szerint egy kevés hinget és
füstaromát. Az egészet jól elkeverem, és lassú tűzön tovább főzöm.

4. Hozzáadom a tésztát és befejezem: Beleöntöm a fusilli tésztát, és addig főzöm,
amíg megpuhul (tudom, hogy a melegben még tovább puhul, ezért nem főzöm
túl). Ha szükséges, forró vízzel állítom be a főzelék sűrűségét. Végül sóval, borssal
ízesítem, és tálalás előtt pár percig pihentetem.
Ez a főzelék 400 g tésztával igazán laktató, tökéletes egy kiadós ebédhez vagy
vacsorához.
Felajánljuk. Kóstolás után ha szükséges, sózzuk, fűszerezzük.

 Miközben ezt a finomságot készíted, jusson eszedbe: sokaknak egy tál meleg étel is ünnep lenne. Segíts, hogy eljuttathassuk hozzájuk!
 Adód 1%-a is számít!
Technikai szám: 0389
Civil adószám: 18095575-1-41