A hazai konyha egyik közkedvelt és laktató egytál étele most vegetáriánus változatban – ízletes, tápláló, húsmentes finomság a hagyományok jegyében.
Hozzávalók:
Savanyúkáposzta: 500 g
Szójakocka: 40 g
Rizs: 70 g
Liszt: 40 g
Olaj: 20 ml (kb. 1,5 ek)
Só: 20 g (kb. 1 ek, ízlés szerint)
Babérlevél: 1 db
Piros paprika: 6 g (kb. 1 tk)
Őrölt kömény: 1 csipet
Tejföl: 150 ml
Hing: 1 g (opcionális)
Füstaroma: 2 ml (opcionális)
Paprikakocka: 25 g
Elkészítése:
1. Káposzta és rizs főzése: Átöblítem a savanyúkáposztát, ha túl savanyúnak érzem.
Egy közepes fazékban felteszem főni a káposztát és a rizst kb. 1,5 liter vízben.
2. Szójakocka előkészítése: Forró vízbe áztatom a szójakockát kb. 10 percre, majd
átszűröm, lecsepegtetem.
3. Rántás készítése és fűszerezés: Felforrósítom az olajat, hozzáadom a lisztet,
világosbarnára pirítom. Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a piros paprikát, hideg
vízzel csomómentesre keverem. A rántást a káposztához keverem, hozzáadom
a babérlevelet, sót, köményt, és szükség szerint vizet.
4. Tejföl hozzáadása és tálalás: A tejfölt simára keverem, lassan, folyamatosan
hozzáadom a főzelékhez, majd forró vízzel beállítom a kívánt sűrűséget. Ízesítem
füstaromával és hinggel, ha használok ilyesmit.
Pár perc pihentetés után, friss kenyérrel vagy zsemlével tálalom.
Felajánljuk. Kóstolás után ha szükséges, sózzuk, fűszerezzük.
Ez az étel rendszeres összetevője a menünknek, sőt, termelői káposztával készítjük évek óta – mert nekünk az egészség is számít. Ha Te is fontosnak tartod, hogy a rászorulók meleg, tápláló és szeretettel főzött ételhez jussanak, támogass minket adód 1%-ával!
Civil adószám: 18095575-1-41
Technikai szám: 0389, Krisna Egyház