Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)

33 éve a szegénység elleni küzdelemben

Amióta az emberiség létezik, az erőforrások eloszlása sosem volt egyenletes. Valakinek mindig kevesebb vagy éppen aránytalanul több jutott. Ma már 735 millió ember éhezik világszerte, ami drámai növekedést jelent a 2014-es 160 millióhoz képest. 😔 Az emberiség pazarlása és a túlzott fogyasztás nagyban hozzájárul ehhez a helyzethez.

Az UNICEF szerint a világ jelenlegi helyzete az éhezés felé sodor bennünket, amit a második világháború óta nem láttunk ilyen mértékben.  Egy indiai mondás szerint: „Az a rizsszem, amit a tányérodon hagysz, később az éhezést okozhatja.”

Magyarország helyzete 🇭🇺

Hazánkban az EUROSTAT 2023-as adatai alapján 2,5-3 millió embert érint a megélhetési gondok problémája. Az emberek 45%-a nem rendelkezik elegendő bevétellel a mindennapi szükségletek kielégítéséhez, miközben sokan már az alapvető élelmiszereket sem tudják biztosítani.

Az élelmiszergondok széleskörűsége

A szegénység mindenhol jelen van. 👀 Sokszor elfordulunk a kéregetők tekintete elől, de egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe. Alapítványunk arra törekszik, hogy segítse azokat, akiknek szükségük van rá, közösségi vállalásként. A cél, hogy egészséges társadalmi kohéziót építsünk.

Te is segíthetsz! Adományozz egy tál meleg ételt itt: 👉 Adományozok 💖

Céljaink

Alapítványunk már 33 éve azért dolgozik, hogy csökkentse az éhezést és a nélkülözést Magyarországon. Fő célunk, hogy meleg, friss ételeket juttassunk el a rászorulóknak, legyenek azok családok, kisnyugdíjasok vagy hajléktalan emberek.

Budapesten öt helyszínen, vidéken pedig négy településen osztunk rendszeresen ételt a hét hat napján. Konyháinkban 33-34 féle magyaros ízvilágot kínálunk, amelyet mindenki szeret. Az ételeinkhez gyümölcsöt, zöldséget és pékárut is biztosítunk, amit a Magyar Élelmiszerbankkal való együttműködésünk tesz lehetővé.

A konyhák tisztasága nálunk különösen fontos, hiszen a konyhát szent helyként kezeljük. Tisztaság, odafigyelés és szeretet jellemzi minden ételünket, amit rászorulóknak adunk.

Hagyományaink és a segítő szándék hatása

Nemcsak ételt adunk, hanem a tálalás előtt megszenteljük az ételeket a hagyományaink szerint. Sok vendégünk megjegyzi, hogy valami különleges érzés járja át az ételt – talán ez a szeretet, amivel készítjük. 💖

A segítő szándék ragadós! Sok rendszeresen visszatérő támogatónk olyan embereknek is visz ételt, akik valami miatt nem tudnak eljutni a kiosztási helyekre. Egy beteg szomszéd, egy idős barát – ez mind a közösség erejét mutatja.

Megelőzés és közösségi részvétel

Az ételosztás nemcsak testi táplálékot ad, hanem társas kapcsolatokat is épít. Idősebb embereknek ez sokszor az egyetlen lehetőség arra, hogy társaságban legyenek, és ne egyedül töltsék napjaikat.  Az emberi kapcsolatok elengedhetetlenek a testi és lelki egészséghez is.

A Népligetben rendszeresen találkozunk olyan emberekkel, akiknek sikerült kilábalni a nehéz helyzetből, és ők is mesélik nekünk történetüket. ✨ Egy kis segítség sokat jelenthet, és újra értékesnek, fontosnak érezhetik magukat azok, akik már régóta küzdenek.

Köszönjük mindenkinek, aki támogat minket! Támogass te is, hogy továbbra is segíthessünk: 👉 Adományozok 💖

#szegénységelleniküzdelem #élelmezésivilágnap #ételosztás #segítség