Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Hogyan ajánljuk fel az 1%-ot az egyházaknak és a civil szervezeteknek?
A Magyarországon is érvényben lévő 1%-os adó felajánlási lehetőség, a különféle egyházak és civil szervezetek számára egy rendkívül hatékony kezdeményezés. Segítségével külön pénzügyi befektetés nélkül, az adónk parányi, de mégis igen sokat érő részéből támogathatjuk azt a lelki közösséget vagy alapítványt, amely a nekünk leginkább tetsző tevékenységet végzi.

Adószámunk: 18095575-1-41, Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

Az 1% nem kerül tehát külön pénzbe, és mindössze néhány perc figyelmet igényel évente, mégis az így befolyt összegből a karitatív szervezetek és felekezetek óriási eredményeket érhetnek el. Az 1% az a mutató, ahol kézzelfoghatóvá válik „az együtt többre vagyunk képesek elve”.

Miért fontos felajánlani az 1%-ot?
Azért, mert adód 2X1%-át így is úgy is levonják. Ha nem rendelkezel róla, akkor ez az összeg az államnál marad, ha viszont van egy számodra fontos ügy, pl. állatvédelem, szegényélelmezés, környezetvédelem, erőszakmentes társadalom építése, stb. akkor tevőlegesen is segíthetsz a számodra fontos téma társadalmi megvalósításában. Az 1%-os felajánlások össze, országos száma egy érdekes mutatója annak, hogy ennyire vagyunk tudatában a társadalmi felelősségvállalásnak és mik azok az ügyek, amelyeket figyelemreméltónak tartunk.

Mennyibe kerül ez Neked?
Semmibe. Egyetlen plusz adóforintodba sem kerül, hiszen ezt járulékként levonják a fizetésed kiutalásakor.

Mit jelent az 1% a szervezetek számára?
Gyakorlatilag a legfontosabb erő, amelyre számos szervezet az alapjait építi. Ennek oka, hogy bár egyedül nem sokra megyünk, együtt, közös erővel, sok ezer ember 1%-os támogatását összeadva már olyan támogatási összeget érhetünk el, amelyből konkrét és nagy volumenű eredmények garantálhatók. Pl. egy lelki meditációs helyszín létrehozása korunk társadalmi betegsége, a stressz ellen vagy akár egy új ételosztó konyha megvalósítása.

Mennyi időt igényel az 1%-os felajánlás kitöltése?
Néhány percről van szó. Neked tehát nagyon rövid idő, de másoknak az életet jelenti. Köszönjük, hogy gondolsz ránk 🙂

Töltsd le a rendelkező nyilatkozatot itt >>
Adószámunk: 18095575-1-41

Munkánkat adód egyházi 1%-ával is segítheted. Technikai számunk: 0389, Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Kapcsolódó bejegyzések