Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Az őszi egri fesztiválok – az Eger Ünnepe és a Drogellenes Fesztivál – állandó résztvevőjeként Alapítványunk ezer adag édességet osztott ki a látogatók között.

A hagyományosan szeptember közepén megrendezett Eger Ünnepe a helyi civil szervezetek három napos fesztiválja. Alapítványunk egri önkéntesei már 16-ik alkalommal mutatkoztak be és vendégelték meg a résztvevőket.

Az Egri Iroda ’99-es alapítása óta aktív szereplője az egri civil életnek, tagja a Civil Kerekasztalnak, szegényélelmezési programja keretében pedig napi 350 tál meleg ebédet oszt ki a rászorulóknak. Eger Ünnepén 600 adag narancsos-karamellás halavával (indiai darapudinggal) lepték meg a fesztivál vendégeit, amivel nagy sikert arattak. Az édességosztással az önkéntesek célja a tevékenység megismertetése, az indiai ízvilág és az egészséges táplálkozás bemutatása mellett az egri lakosok egész éves adományainak meghálálása is volt.

A Heves Megye Online így számol be a rendezvényről:
http://www.heol.hu/heves/kozelet/eger-unnepe-ertekek-osszefogas-szorakozas-573275

Szintén szeptemberben került megrendezésre az egri XIV. Drogellenes nap, melynek az egri Krisna-hívők kezdetek óta szervezői, és résztvevői. Az Ételt az Életért Szegényélelmezési és Mentálhigiénés Program alapvető fontosságúnak tartja a kábító- és mámorítószerektől való tartózkodást és mindent megtesz azért, hogy azt népszerűsítse is. Hisszük, hogy a példamutatás jobb, mint az utasítás, ezért évek óta aktív tagjai vagyunk a drogellenesség üzenetét hordozó rendszeres „Lépni kell!” zarándoklatnak.

Az egri középiskolásoknak szánt rendezvényen, a koncertek és színpadi program mellett több szakmai szervezet, szakhatóság tanácsadója tartott felvilágosító előadást az egészséges és függőségektől mentes életmódról. Az egri Krisna-hívők a KEF (Kábítószerügyi Egyeztető Fórum) tagjaként beszélgetéssel és vegetáriánus finomságokkal várta a fiatalokat. Önkénteseink több száz adag indiai csemegét (alu patrát: burgonyás tekercset), hozzá édes-csípős csatni mártást, illetve kétféle édességet (kókuszgolyót és gesztenyés-karamellás halavát) osztottak ki a résztvevő fiataloknak.

A rendezvény díszvendége a „Kowalsky meg a vega” zenakar volt, melynek frontemberét egy hétfogásos vegetáriánus vacsorával lepte meg a helyi vegetáriánus Govinda étterem.

Kapcsolódó bejegyzések