Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Alapítványunk Pécsi Irodája a tanév kezdetekor még több családon segít, mint általában. Szeptember hónapban 3 oktatási intézményben összesen 108 élelmiszer segélycsomagot osztanak ki hátrányos helyzetű tanulóknak és családoknak. Az intézmények dolgozói ez alkalommal is aktívan közreműködnek, hiszen ők jelölik ki a leginkább rászoruló családokban nevelkedő gyermekek és felnőttek körét.

Szeptemberben az Éltes Mátyás Iskolában, az Endresz György utcában található Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézményében, valamint a Vakok és Gyengénlátók Egyesületénél találnak majd gazdára az élelmiszercsomagok, melyekben kenyér,  liszt, búzadara, tészta, rizs, krumpli, répa, cukkini, szilva, kukoricapehely, és puding található. Ezeken az intézményeken keresztül mind-mind valamilyen szellemi vagy egészségügyi hátránnyal küszködő gyermeket és családokat sikerül elérni. Az intézmények nem csupán Pécsett élő klienseket látnak el, hanem annak vonzáskörzetéből is érkeznek hozzájuk gyermekek, és felnőtt korúak.

Ételt az Életért Programunk a minél hatékonyabb segítő munka érdekében igyekszik szoros együttműködést kidolgozni a helyi intézmények dolgozóival, van, ahol már nem első alkalommal nyújtanak segítséget az egyesületek, intézmények tagjainak. A szervezők remélik, hogy a beérkező támogatásoknak köszönhetően lehetőségük nyílik majd a 108-as akció hónapról hónapra való megismétlésére., ugyanis a helyi önkéntes csapat étel- és csomagosztási akciói javarészt helyi támogatóknak köszönhetően valósulnak meg.

Az aktivisták minden lehetőséget igyekeznek megragadni, hogy programjukat a lehetőségekhez mérten minél szélesebb körben kiterjesszék és népszerűsítsék. Pécs városában szeptember 13-án nyílik a kertvárosi Melinda-parkban a KÉK-Zöld iroda épülete, amely a környezeti nevelés központjaként funkcionál majd. A Melinda Fesztivál alkalmával programunk önkéntesei indiai édességekkel és sós csemegékkel várják az érdeklődő vendégeket. A helyszínen felajánlott adományokkal a helyi ételosztó program törekvéseit lehet támogatni.

Kapcsolódó bejegyzések