Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Alapítványunk az egész országban foglalkozik a rászorulók ingyenes ételosztás útján történő megsegítésével. 2011-ben számításaink szerint országosan több mint 200 ezer tál meleg ételt és több tonna tartós élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt juttattunk nehéz sorsú embertársainknak.

A fővárosban Blaha Lujza téri utcai étkeztetésünket tavasz folyamán az ahhoz közeli Teleki László térre helyeztük át, ahol továbbra is minden hétköznap több mint 500 embernek osztunk meleg ételt. Az ebéd mellé vacsorára eltehető ételt is kapnak, pékárut, gyümölcsöt, joghurtot. Így összesen mintegy 125 000 adag étel talál gazdára 2011 során.

Szervezetünk családsegítő programja keretében naponta akár 500 óbudai álláskereső, nyugdíjas és rászoruló család részére tud biztosítani gazdag ebédet, gyümölcsöt, tejterméket a hét 5 napján. Munkánkat az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal együttműködésben végezzük 2009 óta. Alapítványunkat az Önkormányzat 2011. április óta együttműködési megállapodás keretében támogatja.

A két éve működő élelmiszer segélycsomag-küldő szolgáltatásunk országszerte ismertté vált, így telephelyeinktől távol eső települések rászorulóit is támogatni tudjuk. A havi 40-50 beérkező kérelem elbírálását követően a jelentkezőknek egy több ezer forint értékű egységcsomagot juttatunk el.

Gyermekétkeztetési programunkon belül 2011 ősze óta a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Bokréta Lakásotthonok bentlakó gyermekei számára 40 adag komplex menüt biztosítunk a hét 5 napján. Emellett több gyermekeknek szóló rendezvényen, eseményen vettünk részt, ahol játékokkal, édességekkel, tartós élelemmel segítettük a felnövő nemzedéket és családjaikat.

A készételek mellett tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat is osztunk, ebből 2011-ben több mint 4000 darab, egyenként 3-4000 Ft értékű csomag talált gazdára az ország különböző területein.

Karácsonyi ételosztásunk során országosan mintegy 6000 adag ételt, vagy csomagot osztottunk szét a rászorultak között, általában más szociális szervezetekkel együttműködésben. Budapesten 3 napon át napi 1200 adag ételt és csomagot, valamint meleg ruhát, játékokat ajándékozunk szegény emberek tömegeinek.

Vidéki telephelyeink fejlesztése a 2011 év különös célkitűzése volt, így 2011-től Debrecenben, Miskolcon, és Egerben is útjára indultak rendszeres ételosztásaink a helyi szociális ellátókkal együttműködve.

Az év során számos kulturális, gasztronómiai, ifjúsági és szociális rendezvényen képviseltük szervezetünket, nem csak kiadványokkal, előadásokkal, hanem természetesen ételeinkkel is. (Óbudai Civil nap, Önkéntesség Éve megnyitó, „God for Good” Eger, Civilkomp Konferencia, gyermeknapi rendezvények, stb.)

Június elején új program indult Alapítványunknál: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Pártfogó Felügyelői Szolgálatával együttműködve fiatalkorú, és fiatal felnőtt, enyhe bűncselekmények elkövetésében érintett személyek jóvátételi, és közérdekű foglalkoztatásába kapcsolódtunk be. A kapcsolat által az alapítványunkhoz ítélt elkövetőkkel egy szilárd erkölcsi és lelki értékeket képviselő életmódot tudunk megismertetni, mely mintaként szolgálhat számukra.

Célcsoportunkat a háztartással nem rendelkezők, a létminimum alatt élők, a kisnyugdíjasok, és a nagycsaládosok alkotják. A fenti társadalmi rétegződéseken kívül roma családok, kallódó fiatalok (kábítószerfüggők, állami gondozottak), fogyatékkal élők, csökkent munkaképességűek, munkanélküliek, bedőlt lakáshitelesek, és egyéb rászorulók is megjelennek, így karitatív munkánk az esélyegyenlőség elősegítése és megteremtése jegyében zajlik.

Kapcsolódó bejegyzések