Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Ételt az Életért Alapítványunk 2019 karácsonyán már 30. alkalommal töltötte az ünnepeket a téren. Azok a Krisna-hívők akik elkezdték ezt a missziót hazánkban, jó példával jártak elől, mi pedig folytatjuk az ő szorgalmas munkájukat és törekvésüket céljainknak megfelelően. A cél pedig az, hogy minden embertársunknak jusson elegendő és nem csak elégséges mennyiségű, de megfelelő minőségű ételt az asztalra. Ahogy az is, hogy ezzel a gesztussal visszaadjuk az emberek biztonságérzetét, hitét, hogy az alapvető gondok enyhítésével, a gyomor megtöltésével kissé a figyelmet az élet magasabb céljai felé tudjuk terelni.

Az Ételt az Életért 14 településen szervezett adventi akciókat, a „Mint egy falat kenyér” fantasztikus programokat szervezett anyaotthonoktól kezdve, fedél nélkül élő személyek szállóin át, fogyatékkal élő gyermekek iskoláiban és más kistérségi települések igen szegény régióiban is. Az állandó ételosztó pontjainkon is karácsonyoztunk, az ünnepeket pedig a Népligetben töltöttük, majdnem 4000 adag ebéd kiosztásával és csak itt száz tonna tartós élelmiszert is osztottunk a csomagok részeként. Előtte egy héttel, Óbudán 800 családot láttunk vendégül.

Ételosztás Eger, 2019 felirat

Az élet januártól sem áll meg, mindennapos ételosztásaink folyamatosan zajlanak, a meleg ebéd mellé, ahogy szoktuk, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek köszönhetően kiegészítő termékeket, zöldségeket, gyümölcsöket, pékárut, édességet, éppen ami van frissen, azt osztjuk. Bárki, aki segítségre szorul, szeretettel várjuk a Népligetben minden hétköznap 12:00-12:45 között.

Közben naponta 400 adag ételt viszünk a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek egységeibe, ezt heti 6 napon. Vagyis nem állunk meg, folytatjuk gőzerővel a missziót.

Idén ismét gondolhattok majd ránk adótok 2×1%-val és adományozhattok is, néhány kattintással itt: www.eteltazeletert.hu

Köszönjük szépen!

Képgalériák az ünnepekről:

Balogh Tas fotói december 26-ról >>

Rejtő Dávid gyönyörá képei >>

Lafferton Zsolt meseszép portéfotói >>

Néhány érdekes megjelenés tevékenységünkről a média világából, köszönjük szépen!

168 óra 

Népszava 

HVG.hu 

A Magyar Hang riportja

A 24.hu képriportja a helyszínről 

Az Index élő közvetítése 

Szeretlekmagyarország riportja

Kapcsolódó bejegyzések