Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)

241 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Élelmiszerbank akciójában

Szerző: Admin
Megosztás

Nem telik el adventi időszak élelmiszergyűjtési akció nélkül. Óriási segítséget jelent minden karitatív szervezetnek, amikor a vásárlók egyszerűen többet vesznek, mint ami otthonra kell és egyszerűen átnyújtják kedves felajánlásaikat az akció önkénteseinek.
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén már 17. alkalommal rendezte meg az akciót, melyen az Ételt az Életért önkéntesei is mindig jelen vannak, 3 nagyáruházban.
Az élelmiszergyűjtés csúcspontja 2019-ben volt, azóta a gazdasági helyzet miatt egy kis visszaesés tapasztalható. Míg korábban 380 tonnát gyűjtöttek az önkéntesek, idén 241 tonna élelem gyűlt össze. Valljuk, hogy a jelenlegi helyzetben ez is hatalmas, önzetlen odaadásról tanúskodik! Nem győzünk elég hálásak lenni azoknak a hősöknek, akik gondolnak rászoruló embertársainkra.
Mi a tavalyi 7300 kg-os siker után 5440 kg élelmiszert tudtunk gyűjteni az akció keretében és ezt is hatalmas eredménynek könyveltük el. Az ársapkás élelmiszerek mennyiségi korlátozása miatt a cukor és a liszt sajnos már a délelőtt folyamán elfogyott az áruházakból. De a leleményes adományozók rengeteg tésztával és rizzsel leptek meg bennünket, amelyek szintén kiváló főzési alapanyagok.
Idén sem maradtak el az édességek, ami majd főként a gyerekek és a nagycsaládosok örömére lesznek, de higgyétek el, nagyon sok nyugdíjas is nélkülözni kénytelen az efféle finomságokat. Most meglepjük őket.
Összességében elmondható,hogy míg korábban sok család akár egy egész kosár felajánlást tudott nyújtani a karitatív akcióban, most a felajánlás mértéke az áremelkedések végett csökkent, de az adományozói kedv töretlen! Az emberek szívében ez a jóság egy örök, kiapadhatatlan forrás. Köszönjük, hogy részesei lehetünk ennek.
Karácsonyi akcióinkról hamarosan itt olvashatsz. Munkánkat is támogathatod, ha szeretnéd: www.karitativ.hu

2 Attachments • Scanned by Gmail

Kapcsolódó bejegyzések