Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Karitatív tevékenységéért, az Év Civil Támogatója díjat ítélték oda Egerben a Govinda étteremnek, a város civil szervezeteinek vezetői. A díjat egy hangulatos online eseményen adtak át a napokban.
Mi is ez a díj?
Az Egri Civil Kerekasztal a megyeszékhely és környéke alapítványi és egyesületi vezetőinek alulról szerveződő testülete, amely 12 szekcióba tömörülve számos fontos területet képvisel. A karitatív, sport, kulturális, jogi, idegenforgalmi, környezetvédelmi, tudományos stb. szekciók vezetői minden évben kiválasztanak egy gazdasági társaságot, amely az elmúlt évben a legnagyobb segítséget nyújtotta a civil szférának a régióban.
Ezúttal az elismerést, az Év Civil Támogatójának járó oklevelet az egri éttermet üzemeltető Mádhava Govinda Kft.-nek ítélték oda, amelyet az Ételt az Életért Alapítvány és szegényélelmezési program támogatásával érdemeltek ki. A Govinda kiváló szakácsai (az éttermi fogásokon kívül) ugyanis 650 adag egytálételt főznek naponta(!), amelyet az Ételt az Életért Alapítvány munkatársai osztanak ki az egri és környékbeli rászorulóknak.
A díjátadón az alábbi sorokkal mutatták be és méltatták a vállalkozást:
„A Govinda étterem eleinte a Krisna-hívő szerzetesek étkeztetésére jött létre a ’90-es években, ám a minőségi vegetáriánus ételeknek hamar híre ment a városban és – a nagyközönség kérésének eleget téve, – számukra is elérhetővé vált. A helyi, minőségi alapanyagokból készített egészséges ételek, valamint a dolgozók munka iránti- és vendégszeretete hosszú távon bebizonyította, hogy gyorsételek és alkohol nélkül is lehet sikeres egy vendéglátó vállalkozás. Egyaránt főznek a magyar hagyománynak megfelelő egészséges egytálételeket és keleti fűszerezésű ételkülönlegességeket is. Kínálatukban megtalálható háromféle zöldséges főétel, kétféle köret, saláták, házi pékáruk, kenyérfélék, ízletes levesek, legalább háromféle édesség. A naponta frissülő kínálatban vegetáriánus és vegán fogások is elérhetők, melyek a húsevőknek is tartalmas és ízletes alternatívát jelentenek. Sok törzsvendégük van, de egyre több hazai- és külföldi turista is nagyra értékeli a kínálatukat, akik jó időben hangulatos kerthelyiségben tudják elkölteni ebédjüket.
A vendégeikkel, dolgozóikkal és beszállítóikkal szemben tanúsított etikus magatartásukért és üzletpolitikájukért a megyei kamara Korrekt Partner díjban részesítette őket. Törekszenek az energiatakarékosságra, a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva tevékenykednek (a hulladékgyűjtéstől kezdve, a közlekedésen keresztül a marketingig), előnyben részesítik a helyi alapanyagokat és támogatják a környéken tevékenykedő őstermelőket is.
A vállalkozás jelentős szociális tevékenységet is végez, hiszen az étteremben kínált ételek elkészítése előtt naponta 650 (!) adag egytálételt főznek az Ételt az Életért Alapítvány megbízásából, amit a rászorulók között osztanak szét. Éves szinten több millió Ft. értékű adománnyal és önköltségi áron biztosított szolgáltatásokkal segítik a civil szférát és a nélkülözőket.
Mindig nyitottak a megkeresésre, egyedi eseményeket, ifjúsági rendezvényeket, gyermektáborokat is támogatnak ételkóstolóval és édeségekkel. Emberségből is példa értékű munkát végeznek, mellyel kivívták a lakosság, valamint a civil szféra elismerését és akik a többi vállalkozás/étterem számára is példát mutatnak.”
A díjátadón az étterem és az Ételt az Életért egri vezetője, Omkarnátha Prabhu (Nyolcas Olivér)köszönte meg a díjat az alábbi gondolatokkal:
„Nagyon megtisztelő az elmúlt évek díjazottjainak sorába kerülni, az elismert cégek közé tartozni. A 90′-es években még tapasztalatlan tinédzserként kezdtük tevékenységünket és mára elismert vállalkozássá fejlődött a Govinda. Persze mindez nem jöhetett volna létre az összetartó csapat és a Krisna-tudatú Hívők Közösségének támogatása nélkül! Számunkra ez nem is munka, hanem misszió, szívből és szeretetből jövő lelkesedés. Az empátia, az emberbaráti szeretet, a másokon való segítés, az egészséges életmódi iránt elkötelezettség és az etikus, példamutató élet minden „govindás” jellemzője.
Én most a Govindát képviselem, de a szívem az Ételt az Életért Szegényélelmezésért dobog. Félidőben a főzést koordinálom, a másik felében az ételek kiosztását, legyen szó éttermi vendégről, vagy rászorulóról.
Köszönjük a megtisztelő elismerést és ígérjük, hogy a további évtizedben is számíthatnak ránk!
Mindenkinek jó egészséget, sikeres munkát kívánok, és sok szeretettel várjuk Önöket az éttermünkbe!

Kapcsolódó bejegyzések