Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Alapítványunk karácsonyi rendezvényén a rászoruló lakosokat Bús Balázs polgármester úr személyesen kínálta ebéddel!

Óbudán, a Vörösvári úti „Faluház” előtti zöld területen tartotta kerületi karácsonyi ételosztását az Ételt az Életért Alapítvány. Csillaghegyi központunk révén kiemelten fontosnak tartjuk, hogy saját kerületünkben, székhelyünk közvetlen közelében is segítsük az elesetteket. Rendezvényünkkel példát is szeretnénk statuálni arról, hogy ha a saját portáján mindenki segédkezik, akkor hatékonyabban küzdhetünk a szegénység és kiszolgáltatottság ellen.

 

Az óbudai ételosztáson olyan személyek vehettek részt, akik a kerületi Családsegítő szolgálat által szociális helyzetük alapján kiválasztásra kerültek. A kiemelt karácsonyi akció kapcsán a sorba azonban olyanok is beállhattak, akik éppen nem szerepelnek a szolgálat nyilvántartottjai között. Csak annyit kértünk a résztvevőktől, hogy türelemmel állják végig a sort. Tudjuk, hogy ez is erőt próbáló feladat a fagyos, hideg időben.

Az óbudai ételosztáson különösen sok volt a nagycsaládos, sokgyermekes személy, és meglepően nagy számban hozták el gyermekeiket is, mivel, mint mesélik, az ételosztás idejére sincs, akire rábízzák őket. Az akcióban mintegy 28 önkéntes vett részt, emellett a Családsegítő szolgálat és az Önkormányzat szociális osztályának munkatársai is segítő kezet nyújtottak – példás összefogás történt. A helyszínen a friss meleg ebédet Bús Balázs úr, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere osztotta a lakosok számára, mintegy 2 órát maga is részt vett a programban.

A missziót kisebb-nagyobb cégek és helyi lakosok is támogatták, segítségüknek köszönhetően az ételosztáson egy rendkívül gazdag, minőségi, márkás élelmiszerekből álló élelmiszercsomagot is kaptak a résztvevők a meleg étel, a székelykáposzta mellé. Salátát, koktélparadicsomot, retket, többféle gyümölcsöt (banánt, mandarint, narancsot, almát), a gyermekeknek édességet (táblás csokoládét, müzliszeletet, csokitojást) osztottunk, de a kicsik a játékok közül, a szülők pedig ruhaneműk közül is válogathattak. Megható és példamutató eset, amikor az osztást látva helyi lakosok lehozták gyermekeik már feleslegessé vált játékszereit. Így mindenki kivette a részét a nélkülözők megsegítéséből.

Kapcsolódó bejegyzések