Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Február 24, hétfőtől az érdeklődők már az Ötvenhatosok terének (volt Felvonulás tér) az Ajtósi Dürer sor felőli végén találják meg szervezetünk mindennapos ételosztását. Az időpont nem változik, továbbra is 12 órára várjuk a rászorulókat.

Az 1989 óta a Blaha Lujza téren zajló ételosztások helyszíne az utóbbi években többször is áthelyeződött, a február 19-én tartott Közterület-hasznosítási Bizottság ülésén azonban a Fővárosi Önkormányzat véglegesen kijelölte és jóváhagyta az új belvárosi ételosztó pontot számunkra.

Mivel a szolgáltatást naponta ötszázan is igénybe veszik, a népkonyha számára leginkább egy közterületi helyszín nyilvánult alkalmasnak. Az éhezők zöme a belvárosi kerületekből érkezik, ezért a helyszínválasztás során az is fontos szempont volt, hogy lehetőleg olyan frekventált pesti teret jelöljenek ki az ebédosztásra, aminek jó az infrastruktúrája, a lakosságot mégis a legkevésbé zavarja a mindennapos esemény. Így esett a választás az Ötvenhatosok terének Ajtósi Dürer sor felőli részére, ami közel esik mind a Thököly úthoz, mind a Keleti pályaudvarhoz, így remélhetőleg az eddigi vendégek az új osztópontot is könnyen meg tudják majd közelíteni.

Az év közben megrendezésre kerülő kiemelt ételosztásaink helyszínéről és időpontjáról minden esetben külön értesítjük az érintetteket minden lehetséges kommunikációs felületen.

A hosszú távon rendelkezésre bocsátott új helyszín felkutatásában és engedélyeztetési procedúrájában hatalmas szerepet vállalt egyrészt Tarlós István főpolgármester úr, másrészt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Felügyelet. Segítőkész munkájukat a rászorulók nevében ezúton is hálásan köszönjük! Köszönjük a Józsefvárosi Önkormányzatnak, hogy a nélkülözők érdekeit szem előtt tartva hosszú hónapokra helyet adott a szolgáltatásnak a Teleki László, illetve a Blaha Lujza téren, valamint a XIV. kerületi Önkormányzatnak, hogy a jövőre nézve befogadja az ellátást és lehetőséget biztosít töretlen üzemeltetéséhez. Támogatóinknak köszönhetően az ételosztásnak egyetlen napra sem kellett szünetelnie, ami elsősorban a nálunk étkezők számára bír nagy jelentőséggel.

Szeretettel várjuk továbbra is azokat, akiknek a napi egyszeri meleg étel előteremtése gondot jelent!

Kapcsolódó bejegyzések