Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Idén először ünnepeltük meg a Jótékonyság Nemzetközi Napját, melyet az ENSZ-közgyűlés magyar kezdeményezésre fogadott el. A világnapot szeptember 5-ére tűzték ki, Boldog Kalkuttai Teréz anya halálának napjára. A jeles napról szervezetünk is megemlékezett, és úgy gondoljuk, az eseménynek nem csupán a jótékony munkát végző szervezetek, de minden egyén számára jelentősége van.

Alapítványunk legfontosabbnak az elesett emberek, rászorulók, és nehéz körülmények között élő családosok segítését tekinti, de szeptember 5-én azzal, hogy kiemelt ételosztást tartott mind budapesti, mind egri étkeztető pontjain, szeretett volna mindenkit arra inspirálni, hogy a maga módján szintén jótékonykodjon. Közös összefogással, együttes erőfeszítéssel, vagy az egyének szervezetek felé nyújtott támogatása által hatékonyan lehet küzdeni a hátrányos helyzet leküzdése ellen. Az arról való tudatosságot szeretnénk elmélyíteni, hogy a segítő tevékenység nem csupán a segélyszervezetek, hanem minden ember egyéni felelőssége is.

Ételosztás a Jótékonyság Világnapján videó >>

A Világnap alkalmából szervezetünk a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei XIII. kerületben található, egészségügyi és átmeneti szállást nyújtó központi intézményében élők számára is szombati étkeztetési szolgáltatást indít útjára. A BMSZKI a főváros legnagyobb szociális szolgáltató intézménye, melynek munkáját évek óta támogatja szervezetünk is. Ennek eredményeként egy komplex, sokoldalú, a hétvégi étkezést tekintetében hiánypótló ellátás jöhet létre.

Ételosztó missziónk története szintén Teréz anya tevékenységének központjába, Kalkutta városába nyúlik vissza, programunk alapítója, Sríla Prabhupáda éhező gyermekek láttán arra kérte a hívőket, hogy legalább a Krisna-templomok 10 km-es körzetében oldják meg a rászorulók ellátását. Az így létrejött Food for Life program Magyarországon Ételt az Életért néven vált ismertté, s kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekétkeztetésre. Sríla Prabhupáda és Kalkuttai Teréz anya rendkívüli jelleme, a rászorulókról való önzetlen gondoskodása példát állít mindannyiunk számára, a könyörületességről és a felelősségvállalásról szóló véleményük, tanításaik egybecsengenek. Életükkel a karitatív jellemet, a valódi emberséget testesítették meg.

Szervezetünk számára minden nap a jótékonyság világnapja, hiszen az év minden napján szükség van segítő kezekre. Szeretettel várjuk a jelentkezőket!

Kapcsolódó bejegyzések