Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

A fűtés, a gyógyszer és főleg az élelmiszerárak óriási növekedése következtében egyre nehezebb lett az élet Egerben is. Több lett a támogatásra szoruló család, az egyedülálló emberek is nagyobb bajba kerültek, mint eddig voltak. Az áremelkedések a segélyszervezeteket is nehéz helyzetbe sodorják.
A soron következő, ünnepváró étel- és élelmiszer osztása december 19-én lesz az Ételt az Életért humanitárius programjának osztópontján.

Jövő hét vasárnap tartják meg a megyeszékhelyen a Karácsonyi Szeretetlakomát, a Krisna-tudatú hívők Ételt az Életért humanitárius programját. A meleg babgulyás osztása mellett, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett novemberi, háromnapos tartós élelmiszer gyűjtő egri akcióban kapott adományokat is kiosztják. 650 regisztrált számára szervezik a segélyakciót a Tűzoltó tér belső udvarán 11-14h között, ahova különböző idősávokba hívják a rászorulókat, hogy elkerüljék a nagyobb csoportosulást és biztosítani tudják az egymás közötti távolságot is.
Az Ételt az Életért Szegényélelmezési program 1999-ben indult el a megyeszékhelyen azzal a céllal, hogy segítsék a rászoruló, a szociálisan hátrányos helyzetűek illetve a beteg gyermekek étkeztetését a térségben. Mindezen célokat ételosztással, ingyenkonyhák működtetésével, katasztrófa sújtotta területek lakóinak segítésével és gyermekélelmezési programok szervezésével valósították meg az elmúlt évtizedekben. A program főleg a magánszemélyek SZJA1%-nak és a Krisna-egyház támogatásával valósul meg.

A „Mint egy falat kenyér” program keretében 2020 és 2021-ben többször, számos heves megyei kistelepülésre vittek házhoz tartós élelmiszereket. 2017 óta napi félezer adag ingyen ebédet és pékárut osztanak ki Egerben. Tavaly már hatszázra növekedett az ellátottak száma és minden negyedik-ötödik kliens a koronavírus következménye miatt vette igénybe a segítséget. Idén tovább növekedett a rászorulók köre, így a 650 fő ellátása még nagyobb erőfeszítésbe és dupla annyi pénzbe került – mondta Nyolcas Olivér, az Ételt az Életért Alapítvány egri vezetője.

A november 19-21 között, az egyik egri szupermarketben tartott adománygyűjtésen összegyűlt 2,5 tonna tartós élelmiszert, további tételekkel kiegészítve osztják ki december 19-én. A meleg étel mellett a játék és ruhaadományon kívül, az élelmiszer-csomagokban lesz olaj, cukor, liszt, konzerv, tészta, tejtermék, pékáru, gyümölcs és édesség is – hiszen ettől válik karácsonyi ajándékká a segélycsomag.
Az Ételt az Életért Program munkáját önkéntes munkával és adományokka itt lehet segíteni: www.eteltazeletert.hu

Ezenfelül a 13600-as adományvonalra a 33-as kód beírásával SMS-en keresztül pénzadományt lehet eljuttatni az alapítványhoz.  Az sms vagy a hívás 500 Forinttal segít.

Kapcsolódó bejegyzések