Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

800 óbudai lakost érintő segélyakciót rendezünk szombaton. Az étel- és élelmiszeradománnyal a karácsonyi és téli extra kiadások jelentette terhet igyekszünk csökkenteni elsősorban olyan családok és idős emberek számára, akiket a lakásvesztés, az eladósodás, a nem megfelelő életkörülmények veszélye fenyeget.

Ételt az Életért Alapítványunk, a Krisna-hívők humanitárius szervezete holnap, december 14-én rendezi meg karácsonyi ételosztást Óbudán. A 3. kerületben már több mint 10 éve mindig az ünnepek előtti hetekben szervezzük meg a segélyakciót a rászoruló családok számára. A program során 900 adag ünnepi ebédmenüt (főételt, édességet, teát, valamint friss pékárut) és 800 rendkívül gazdag élelmiszercsomagot osztunk ki az érkezőknek. A csomagban az ellátottak olyan tartós élelmiszereket vihetnek haza, mint az olaj, a liszt, a cukor, amelyekből akár hetekig tudnak főzni maguknak, illetve olyan különleges finomságokat is kapnak, mint a datolya, a mazsola vagy a kukoricapehely, amely a legtöbb család asztalán ritkaságnak számít. Az ételosztásra a vendégeket minden alkalommal az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ invitálja meg. Az együttműködésen alapuló programon részt vesz dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelője, utóbbi receptek kiadásával és kisebb egészségügyi problémák feltérképezésével segíti az érkező pácienseket.

Ételt az Életért Alapítványunk minden hétköznap oszt meleg ételt a kerületi rászoruló lakosságnak, és az ebéd mellé a beérkező élelmiszeradományokból is rendszeresen juttatunk nekik. Az év során két alkalommal – gyermeknapon és karácsonykor – várjuk kiemelt akcióval vendégeinket. Az óbudai családsegítő projekt egy mintaprogramnak indult, ez volt ugyanis a fővárosban az első olyan kerület, ahol a családsegítővel együttműködve érhettük el azokat a nélkülözőket, akiknek a napi ételadomány a fennmaradásért és a lakásvesztés ellen folytatott küzdelem során kapaszkodót, biztonságot jelent. Az élelmiszerek jelentik egyrészt az egyik legnagyobb kiadást a családok számára, ugyanakkor ez az a tétel a háztartásban, amiből leginkább spórolni lehet, ez azonban rombolja mind az elfogyasztott ételek, mind a család egészségének minőségét. A növekvő lakhatási kiadások mellett láthatóan sok családnak jelent gondot, hogy egészséges és elégséges étel kerüljön az asztalra, ebben kíván segítséget és támaszt nyújtani szervezetünk.

Az Ételt az Életért Alapítvány országos adventi akcióiról itt olvashat: https://krisna.hu/2019/december-24-26-etelt-az-eletert-karacsonyi-szeretetlakoma/

Kapcsolódó bejegyzések