Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

A keresztény kultúrkörben az advent a várakozás, az Úr eljövetelére való készülődés időszaka. Számunkra, az alapítvány munkáját bonyolító Krisna-hívők számára is nagy jelentőséggel bír a karácsony, hiszen bővelkedik a külső és a belső történésekben.

A külső történéseket nem kell hosszan magyarázni. Ahogy ez minden évben lenni szokott, az ünnep közeledtével nálunk is indul az utolsó hónapok feszített „maratonja” – égnek a telefonvonalak, tucatjával özönlenek a segítségkérő és -felajánló e-mailek, folyamatosan gyűlnek a kiosztásra kerülő élelmiszerek, ruhaneműk, játékok a raktárban. Ebben az időszakban minden mást félreteszünk, és minden erőnkkel klienseinkre koncentrálunk, és próbálunk eleget tenni az áradatszerű megkereséseknek, megnövekedett igényeknek.

Igazából számunkra rövidebb a várakozás, a készülődés időszaka, mi már december elejétől kezdve a tettek mezejére lépünk. A hónap során egymást követik a különböző kiemelt akciók, rendezvények. Sajnos kapacitásaink nem végtelenek – bár az elmúlt években az egyre növekvő igényekkel párhuzamosan programjainkat is folyamatosan igyekeztünk bővíteni. Karácsony közeledtével az igen összetett és vegyes klienskörünk szinte minden elkülöníthető csoportja számára személyre szabott, speciális igényeiknek megfelelő ünnepi akciókkal kedveskedünk.

Budapesten hajléktalan emberek kórházába készülünk mind kulturális programmal, mind élelmiszerajándékokkal. A Fogyatékkal élők Világnapja alkalmából e hátrányos helyzetű csoport, kicsit később pedig nagycsaládos ellátottaink számára rendezünk külön rendezvényt. A VII. kerületi önkormányzattal közös vendégséget tartunk karácsony előtt, ahol szintén színes programokkal várjuk állandó ellátottainkat. A programsorozatot a megszokott háromnapos Blaha Lujza téri osztás zárja majd, amely méltán nevezhető Budapest legnagyobb karácsonyi élelmezési akciójának.

Mindeközben vidéki telephelyeinken is lázas a készülődés: Pécsett és Egerben már Mikulás nap alkalmából is kiemelt akciókat szervezünk. Karácsonykor pedig még ennél is több településen és városban csatlakoznak önkénteseink a segélyprogramhoz, például Miskolcon, Debrecenben, és Somogyvámoson. is ünnepi akciókkal. Mindemellett 100 tartós élelmiszer csomagot küldünk ki az ország eldugott, halmozottan hátrányos térségeiben élő rászorulóknak, így próbáljuk a lehető legtöbb ember számára szebbé varázsolni az ünnepet, hiszen tudjuk, milyen nehéz nélkülözésben tölteni ezt az időszakot mind a szülőknek, a gyerekeknek és a magányosan élő időseknek.

Ez az időszak a köszönetnyilvánítások, a szeretetteli viszonzások ideje is, mindemellett arra is jó lehetőséget kínál, hogy visszatekintsünk az évre, értékeljünk, és tervezzünk. Ilyenkor azonban nem csak mi értékelünk, hanem szakmai partnereink, klienseink, önkénteseink, és adományozóink is. Ezekben a feszített munkával teli napokban erőteljesebben megmutatkozik, hogy az értékelés, amit kapunk, nagyon pozitív. A visszajelzések alapján túlzás nélkül állíthatjuk, hogy alapítványunk intenzíven jelen van a segítő életben, hiszen amikor élelmezésről, a bajba jutottak segítéséről van szó, a legtöbbekben felmerül a nevünk. Ez mutatja, hogy az év közben végzett munkánk sokak számára hiteles, és bíznak bennünk mind az emberek, mind a segítő kollégák. Ennél nagyobb visszaigazolást nem is kaphatnánk.

Köszönjük mindazoknak a támogatóinknak, önkénteseinknek, szakmai partnerünknek, akik bármilyen módon is hozzájárulnak munkánk sikeréhez!

Kapcsolódó bejegyzések