Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Alapítványunk bő egy éve napi szinten nyújt támogatást a Budapest VII. kerületében élő hátrányos helyzetűeknek, karácsony közeledvén azonban a szokásos ellátáson kívül most egy közös estét szerveztünk mindannyiuknak. A program a helyi önkormányzati képviselők és alapítványunk összefogásával jött létre.

Erzsébetvárosban 2012. novembere óta osztunk ételt több száz kerületi lakos számára. A leginkább rászorulókat a helyi önkormányzati szervek szakemberei értesítik a mindennapos étkezési lehetőségről. A Rózsa utcában működő tálalókonyhán a déli órákban lehet átvenni a meleg ételt, amit később otthon, a családjukkal fogyaszthatnak el az emberek. Az állami és a civil szektor ilyen jellegű együttműködése révén egy gördülékeny és igen hathatós szociális segítségnyújtás valósul meg, melynek nyilvánvalóak a hosszú távon megmutatkozó eredményei.

A közös munka egyik legszebb momentuma volt a december 13-án megrendezett adventi est, melynek vendégei az ételosztásra járó kerületiek voltak, akiket az önkormányzat hívott meg a különleges alkalomra. A program köszöntőjét Rónaszékiné Keresztes Mónika, önkormányzati és parlamenti képviselő mondta el, s beszédében méltatta alapítványunk jó minőségű, színvonalas munkáját és hatékony segítségnyújtását, valamint kiemelte az önkormányzat és alapítványunk közös célkitűzéseit. Az est további részében a színpadon Krisna-hívő gyermekek szolgáltattak hagyományos indiai hangszereken élő zenét, majd sor került a kétfogásos vacsora felszolgálására. Lehetőségünk nyílt közelebbi kapcsolatot kialakítani mindennapos vendégeinkkel, meghallgatni gondolataikat, felajánlani egyéb jellegű segítségünket, összebarátkozni a gyerekekkel, akikkel a hétköznapokban ritkán nyílik alkalmunk találkozni.

Az adventi időszakban szervezetünk nagyobb energiát fektet abba, hogy rendszeres ellátottai számára is lehetővé tegye a méltó ünneplést, a kellő anyagi háttér hiányában ugyanis a nálunk étkezők számára komoly erőpróbát jelentenek mind a tél, mind az ünnepek miatt megnövekedett kiadások. Igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten több figyelmet fordítani a kellő ruházat, a családok számára a szükséges élelmiszerek, valamint a karácsonyi egészséges nassolnivalók meglétére. A gyerekeknek lehetőség szerint szeretünk valami hasznos játékkal, könyvvel is kedveskedni.

Kapcsolódó bejegyzések