Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Október 16-án az Élelmezés Világnapját, 17-én pedig a Szegénység elleni küzdelem világnapját ünnepeljük. Mi, magyarok büszkék lehetünk arra, hogy a mai jeles nap, az Élelmezés Világnapja magyar kezdeményezésre került be a naptárba évtizedekkel ezelőtt. A világnapok célja, hogy felhívják a figyelmet az éhezés felszámolásának szükségességére, valamint, hogy a szakmai szervezetek megosszák egymással a szegénység megszüntetésére irányuló hatékony stratégiáikat.

A Krisna-hívők Ételt az Életért Szegényélelmezési Programja 30 éve áll a magyar társadalom szolgálatában. Naponta közel 2500 adag meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak. A koronavírus járvány idején sem tétlenkednek, pedig az ételosztásokat emiatt szigorúbb körülmények között, a megszokottnál még nagyobb körültekintéssel kell megszervezni. A tavasz folyamán, a járvány kezdetekor 10 ezer darab védőmaszkkal is segítették vendégeiket.

A mindennapos ételosztásokon a friss, meleg ebéd mellé – a Magyar Élelmiszerbankkal való együttműködés jóvoltából – pékáru, gyümölcs, zöldség vagy tejtermék is kerülhet a rászoruló családok asztalára. Az Élelmiszerbank élelmiszermentési akciójának hála sok száz tonna élelmiszer menekül meg attól, hogy feleslegesen a szemétbe kerüljön, ehelyett – az együttműködésnek köszönhetően – mindez a nélkülözőkhöz juthat el. A klímagázoknak a 10%-a származik az élelmiszerpazarlásból, az élelem megmentésével tehát egyben a Földdel is jót teszünk. Az Ételt az Életért Program a világ legnagyobb vegetáriánus ételosztó szervezete, és azáltal, hogy húsmentes étellel látja el a nehéz sorsúakat, minden egyes élelmiszer-kilogrammal 14.700 liter ivóvizet spórol meg a Földnek!

A program a jövőben is aktívan folytatja munkáját, már most a kiemelt karácsonyi akciókra készülnek a szervezők. Nagy figyelmet fordítanak nemcsak a városi, hanem a vidéki lakosság támogatására is, mivel az ételosztások koordinátorai szerint a kistelepüléseken még ma is kifejezetten nagy létszámban élnek mélyszegénységben. Hazánkban egy 2018-as felmérés szerint a dolgozói szegénység is rendkívül széles réteget érint. Eszerint a magyar családok 8,7%-a élt olyan háztartásban, ahol az egy főre jutó jövedelem még az 56 000 Ft-ot sem érte el.

Nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon, több mint 60 országban működik a Food for Life, azaz Ételt az Életért Program, a háború sújtotta kelet-ukrajnai régióktól kezdve, elmaradott indiai falvakon és iskolákon át, afrikai törzsekig minden Krisna-templom körzetében igyekeznek segíteni humanitárius programjukkal a hívők. Az Ételt az Életért nemzetközi program számára valóban minden egyes nap élelmezési nap, a világszervezet ugyanis minden egyes másodpercben kioszt egy tál meleg ételt a világ valamely pontján!

Segítsd munkánkat! www.eteltazeletert.hu
www.krisna.hu

Kapcsolódó bejegyzések