Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Amint azt az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága körlevelében kérte, a magyarországi egyházak és civil szervezetek – ahogyan maga az Ételt az Életért Alapítvány is – legjobb képességeikkel igyekeztek segíteni az árvízi munkálatokat.

Alapítványunk, mely országosan naponta közel 2000 adag meleg ebéddel szolgálja társadalmunk elesettjeit, az idei, és mindezidáig a legmagasabb dunai árhullám érkezése idején a védekezésben dolgozók és a kitelepített lakosság ellátására fordította a figyelmet. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és a Magyar Vöröskereszttel, mint a védekezést segítő, és az adományok szétosztásáért felelős Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagjával együttműködésben és koordinálása alatt Budapesten, Pest megye több településén, illetve Baranya megyében segítettük a védekezési munkálatokat.

Önkénteseink 2013. június 6-án csatlakoztak az együttműködéshez, és az árhullám elvonulása utáni bontási szakaszt is beleszámítva egészen június 18-áig állt a szakemberek rendelkezésére. Ezalatt az időszak alatt több ezer adag friss, tápláló meleg ebéd és gyümölcs napi szintű biztosításával támogatta a védekezésben résztvevő készenléti rendőrök, tűzoltók, vámtisztek, polgárőrök, vízügyesek, a koordinátorok és a civil önkéntesek munkáját. Összesen több mint 10 különböző Dunamenti településre szállítottunk ételt, többek között a leginkább kritikus helyszínekre is. Az alábbi részletes felsorolásban követhető nyomon a tevékenységünk:

DÁTUM HELYSZÍN ADAGSZÁM
Június 6. Margitsziget, Vác 500 adag
Június 7. Sződliget, Budakalász 500 adag
Június 8. Margitsziget, Szentendre 500 adag
Június 9. Szentendre 200 adag
Június 10. Százhalombatta, Budakalász 200 adag
Június 11. Szigetmonostor, Budakalász 400 adag
Június 12. Szigetmonostor, Érd 400 adag
Június 13. Dunaszekcső, Mohács, Bár, Római-part 500 adag
Június 14. Római-part 50 adag
Június 18. Budakalász 100 adag
10 NAP 13 KÜLÖNBÖZŐ HELYSZÍN 3350 ADAG ÉTEL

 

Kollégáink minden helyszínen személyesen osztották ki az ételt, ahol szakembereink jelenléte egyben pszichoszociális támogatást is jelentett a hivatásos állománynak.

Örömünkre szolgált, s egyben felemelő érzés volt részt venni ebben az egész országot mozgósító közös munkában. Amint a múltban, valamint a mostani alkalommal is, szervezetünk a jövőben is garantálja az országot érő nehézségek idején szükségesnek mutatkozó együttműködését.

Ezúton is köszönjük minden kedves támogatónk hozzájárulását!

Kapcsolódó bejegyzések