Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Az adományozás a védikus indiai kultúrában sokkal több, mint pénzt adni, ez az artha, a jólét, a gazdálkodás és táplálás művészete. Hagyományosan adományozni és adományokat elfogadni a hívők és egyáltalán az emberek közötti szeretet egyik kifejeződése. Az ősi indiai társadalom úgy volt felépítve, hogy a családos dolgozók, kereskedők, földművesek, vezetők, harcosok és tanítók gondoskodtak a társadalom többi rétegéről, a diákokról, tanulókról és gyerekekről, a lemondott életrendben élőkről és a teljesen visszavonult szerzetesekről, az idős szülőkről és nagyszülőkről.
Az adományozás kiemelkedően jó cselekedetnek számított, amiről azt tartották, hogy még az ember életének káros hatásait, a rossz karmáját is képes valamelyest enyhíteni, ha nem is teljesen megszüntetni. Az adományozást ugyanakkor megfelelő módon kellett végezni, arra érdemes személynek és lehetőleg megfelelő időpontban, jó, helyes célra. Nagyon sokan adományozással igyekeztek megáldani a jeles napokat életükben, pl. a születésnapjukat, házassági évfordulójukat, valamelyik idős szülő vagy nagyszülő eltávozásának napját, de a különféle vallási ünnepeken is szívesen adományoztak.
Azok, akik rendszeresen adományoztak különféle, a társadalom javát szolgáló és lelki-vallásos tevékenységekre sosem aggódtak a kiadások miatt, mivel megértették, hogy a pénz Laksmí Istennő energiája, aki chanchala, azaz folyton jön és megy, vagyis a mozgástól, az átadástól lesz igazán jelen az életünkben, és minden jótéteményért valóban jót várhatunk.
Az adományaitok, akár 1%-os felajánlásaitok, akár egyéb, az eteltazeletert.hu oldalon át, online eljuttatott kedves felajánlásaitok nekünk is a munkánk alapkövét képezik. Segítségetekkel lehetővé teszitek, hogy a társadalom elesett kiszolgáltatott rétegeiről gondoskodjunk. Életünket pedig akkor tudjuk mi magunk is felemelni, ha senkinek nem kell a kiszolgáltatottság érzésével szembesülnie. Ebben hiszünk.
Ezúton is köszönjük az idei évben tett 1%-os felajánlásaitokat és reméljük, hogyha tehetitek, a jövőben is támogatjátok munkánkat adományaitokkal. Köszönjük szépen!
Hare Krisna!

Kapcsolódó bejegyzések