Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Július 31-én Győrben 50 tartós élelmiszer csomag kiosztását szervezte meg Alapítványunk pécsi csapata. Az adományok mellett figyelemfelkeltő műsorral, édességgel és frissítő limonádéval is kedveskedtek a helyi rászorulóknak.

Győrben tavaly nyáron kezdte meg jótékonysági akcióját szervezetünk, s nagyrészt a helyi vállalkozók támogatásának köszönhető, hogy idén is eredményesek lehetünk a nélkülöző családok megsegítésében. Az ország különböző pontjairól (Budapest, Szombathely, Pécs, Győr) csatlakoztak önkénteseink a 10 000 főt számláló szegény településen, Győrszentivánon megrendezett programunkhoz. Támogatója, Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ biztosította a színpaddal ellátott rendezvény helyszínt, ahol Alapítványunk tevékenységének rövid bemutatását követően, az egyszerű és egészséges vegetáriánus táplálkozásról kísérhettek figyelemmel egy igazán impozáns előadást a résztvevő családok. Hamar fény derült arra, hogy ezek az ételek nemcsak gazdaságosan előállíthatóak, hanem rendkívül táplálóak is egyben. A hangulatot a tradicionális indiai hangszerekkel kísért énekbemutatóval fokozták tovább, majd ezt követően az adományok kiosztására is sor került.

Az 500 kg összsúllyal rendelkező, egyenként 10 kg-os csomagok tartalmaztak lisztet, olajat, cukrot, rizst, tésztát, krumplit, kenyeret, búzadarát valamint kukorica pelyhet és őszibarackot. A segélycsomagok mellé, gazdaságos és egyszerűen elkészíthető vegetáriánus ételrecepteket tartalmazó színes brosúrát is ajándékoztunk. A nagy hőségben felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt jól esett a kiosztott hűsítő limonádé, s a délutánt végül egy kis nassolnivalóval zártuk csokoládé formájában. A személyes átadást minden esetben különösen fontosnak tartjuk, hisz a tárgyi segítségen túlmenően ilyenkor szeretetteljes viszony kialakítása okozza a legnagyobb örömöt azoknak az embereknek, akik külső körülményeik hatására, rövidebb vagy hosszabb távon segítségre rászorultak.

Ezúton szeretnénk megköszönni a lelkes és odaadó szolgálatot pécsi-és szombathelyi önkénteseinknek, valamint kedves segítőiknek, Tarr Andreának és Bohácsi Orsolyának, akik támogatása nélkül nem jöhetett volna létre ez a különleges segélyakció.

 

Kapcsolódó bejegyzések