Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Alapítványunk az október 16-17-i Élelmezés Világnapjáról és a Szegénység Elleni Küzdelem Napjáról különleges ételosztással emlékezik meg. Állandó osztópontunkon, a  Blaha Lujza téren a mindennapos menü mellé az ellátottaink szempontjából különlegesnek számító élelmiszereket szolgálunk ki. Ilyenek például a rozskenyér, a gyümölcs, gyümölcslé, olajos magvak, stb. Célunk az ételosztással nem csupán az éhező emberek létfenntartása, hanem az is, hogy amit tőlünk kapnak, az fenntartsa egészségüket, mind testi, mind lelki szempontból. Az egészséges életmód nem csak a testi jólét, hanem a szellemi-lelki egészség alapját is képezi.

Különleges ételosztásunkkal a szegénység és éhezés mellett a rosszul tápláltságra, az ún. minőségi éhezésre szeretnénk felhívni a figyelmet. Úgy látjuk, hogy az egészséges táplálkozás lehetősége természetesen nem csupán jövedelemfüggő, de nyilvánvalóan a kiszolgáltatottabb szegény réteg esetében jelenik meg markánsan. A jelenlegi élelmiszerárak nem teszik lehetővé, hogy alacsony keresetű, vagy segélyekből, juttatásokból élő családok megfelelő mennyiségű pénzt áldozzanak az olyan jellegű élelmiszerekre, amik létfontosságú összetevőket tartalmaznak – pl. teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, sajtok, olajos magvak, gyümölcsök. Ezek hiányában étkezésük egyoldalú lesz, egészségük, ennél fogva munkaalkalmasságuk is megromlik, ami a család létfenntartását, végső soron egyben maradását kockáztatja.

Azt, hogy az egészséges táplálkozás nem csupán a jövedelem mértékén múlik, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a fejlett országokban is számtalan az alultáplált ember. A leggazdagabb országokban sem él egészségesebben a lakosság, itt ugyanis a helytelen életmód és az étkezési divatok hatására a minőségi éhezés legalább akkora kárt okoz az egészségügynek, mint a háborúk. Úgy véljük, hogy a húsfogyasztás elhagyása és a minőségi élelmiszerek előnyben részesítése testünk és a Föld számára, valamint etikai szempontból is az egyetlen javasolható étkezési forma.

Kapcsolódó bejegyzések