Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Alapítványunk egy igen sikeres évet tudhat maga mögött. Karácsonyi ételosztásunk előtt néhány héttel azonban a Fővárosi Közterület Felügyelet munkatársai megkeresték szervezetünket, hogy a Blaha Lujza téri ételosztást – kertrendezés miatt – szüntessük be a helyszínen és 2 nap múlva egy másik, általuk kijelölt területen, a Teleki téren folytassuk. Az osztópont áthelyezésétől idegenkedtünk, egyrészt azért, mert egy kevésbé jó infrastruktúrájú helyszín elérése nehezebb a célszemélyek, pl. nyugdíjas emberek, többgyermekes, szegény családok esetében, másrészt az új helyszínt közbiztonság tekintetében is aggasztónak találtuk, mind az ellátottak biztonsága, mind saját önkénteseink szempontjából. A VIII. kerület polgármestere sem támogatta akkor az új helyre költözésünket, hiszen a Teleki tér épp felújítás előtt áll.

 

Az ételosztás átmenetileg a tér egy marginális pontjára, a Márkus Emília utcába került át, ahol kevésbé látható, és kevésbé zavaró a téren közlekedőknek.

Hosszas tárgyalások kezdődtek meg, miután kiderült, hogy nem pusztán kertrendezési kérdésről van szó. Az egyeztetések eredményeként még 6 hónap alatt sem született végleges, számunkra megnyugtató megállapodás az FKF, az önkormányzatok, valamint szervezetünk részéről az ételosztás helyszínének jövőjét illetően. A bizonytalanságok közepette körvonalazódott egy átmeneti megoldás, egy átmeneti helyszínen, ezt igénybe véve dolgozhatunk tovább, az engedélyeket tekintve még másfél évig.

Május 16-ával ennek függvényében Alapítványunk részéről lezárul a 20 éves múltra visszatekintő Blaha Lujza téri ételosztás. 14:30-kor az utolsó helyszíni ételosztást rövid sajtótájékoztatóval és megemlékezéssel búcsúztatjuk. Várjuk a térre mindazokat, akik e szervezetünk életében mérföldkőnek tekinthető eseményen részt szeretnének venni. Várunk segítőket is szórólaposztásra, sátorállításra. (30/243-1486)

17-én, kedden az osztópont mégis a Teleki László téren, az ÖMV kút és a Remiz közötti területen nyitja meg kapuit, szintén 14:30-kor. Itt dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere mond rövid köszöntőt, illetve várjuk Tarlós István főpolgármester visszajelzését is a részvételt illetően. 15 órakor kezdődik meg a hagyományos étkeztetés, az első adagokat reményeink szerint maga a Polgármester úr fogja kiszolgálni.

Kapcsolódó bejegyzések