Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Mi az a Civil Díj

A Civil Díj a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány) által életre hívott szakmai elismerés, amelyet 4 éve adnak át hazánkban. A díjra az idei évben 118 pályázat érkezett. A különféle civil szervezetek aktuálisan futó kiemelt projektjeiket ajánlhatták a szakmai zsűri figyelmébe. A zsűri 8 kategóriában díjazott, a kilencedik díjat pedig a Nők Lapja Café közönségszavazásán az olvasók ítélhették oda egy szervezetnek.

 

Élmezőnyben a szegényélelmezés

Ételt az Életért Alapítványunk évek óta részt vesz a Civil Díj pályázatán. Idén a „Mint egy falat kenyér” elnevezésű vidéki ételosztó programunkkal pályáztunk, melynek célja az, hogy állandó osztópontjainkon kívül minél több kisebb-nagyobb településen érjük el a rászorulókat akár meleg étellel, akár tartós élelmiszerekkel. Ennek érdekében igyekszünk felkutatni azokat a vidéki településeket, ahol igény van a munkánkra, és felvenni azokkal a szervezetekkel a kapcsolatot, akik kapcsolatban állnak a helyi lakosság azon részével, akik leginkább rászorulnak a támogatásunkra. Más civil szervezetekkel és szociális intézményekkel karöltve így sikerül elérnünk a leginkább hátrányos helyzetű csoportokat, legyen szó családok átmeneti otthonairól, fogyatékkal élők bentlakásos intézményeiről és egyéb helyszínekről.

A programot megalapítása óta Kollár Zsuzsanna, Sudamani devi dasi vezeti, aki amellett, hogy az egészségügyben főállásban dolgozik, minden szabadidejében ezt a szolgálatot végzi, a szervezeői feladatoktól elkezdve az ételosztásban való gyakorlati, kétkezi részvételig bezárólag.

Pályázatunkkal ezúttal is bejutottunk a második fordulóba, a döntősök közé, a „Legnagyobb hatású projekt” kategóriában pedig az első 4 között végeztünk. Ezért is vettünk részt a Civil Díj díjátadó gálán, ahol alapítványunk kuratóriumának elnöke és szóvivője képviselt bennünket.

 

Kreatív civil energia

Ezúton is szeretnénk megköszönni szavazataitokat és a sok bíztatást, amit ehhez a versenyhez kaptunk tőletek. Úgy érezzük, hogy a Civil Díjnak minden résztvevője igazi nyertes, ahogy azok az emberek is, akik ezeknek a szervezeteknek a szolgáltatásait, munkáját igénybe veszik. Fantasztikus projekteket és igazi civil hősöket ismerhettünk meg. Büszkék vagyunk rá, hogy egy ennyire sokszínű és alkotó civil közösségben élünk!

A díjról bővebben: www.civildij.hu

Kapcsolódó bejegyzések