Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

A társadalmi problémák, az elhúzódó válság nyomán megszűnő munkahelyek, a családok jövedelmének csökkenése mind új kihívást jelent a szociális ellátórendszer számára.  A családok anyagi jellegű nehézségei, a felgyorsult életvitel, a problémákkal terhelt környezeti hatások okozta mentális terhelés sajnálatos módon pszichés, illetve addiktológiai jellegű problémákat is generálnak. A családok életében az egyik legsúlyosabb gond, a lakhatás elvesztése is egyre szélesebb körben fenyegető veszély. Az étkezés iránt az utóbbi években növekvő igény mutatkozik, a válság nyomán munkahelyüket elvesztő, elszegényedő családok egyre nagyobb számban jelennek meg az étkeztetések során. Célunk az, hogy segítségnyújtásunk által lehetővé váljon az önálló életvitel fenntartása, az otthon megtartása.

Családsegítő szolgáltatásunk keretében szervezetünk vállalta, hogy Budapest III. kerületében a helyi Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal együttműködésben naponta akár 400 adag meleg ebédet, pékárut, gyümölcsöt, zöldséget, egyéb kiegészítőket oszt szét. Hasonló ellátást működtetünk a VII. kerület Rózsa utcában az Erzsébetváros Önkormányzatának Szociális Szolgáltató Központjával, valamint XIV. kerület Zuglóban a Bosnyák utcában a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködésben is működtetünk hasonló ellátást, ahol további összesen 150 adag meleg ételt és kiegészítőket biztosítunk vendégeinknek.

Budapest mellett Egerben, Somogyvámoson és Debrecenben zajlik hasonló program.

A szolgáltatást kizárólag az együttműködő szociális intézmény által megjelölt emberek vehetik igénybe. Klienskörünket többgyermekes családok, idős emberek, leszázalékoltak, munkát keresők, illetve – a partnerszervezet munkatársainak megítélése alapján – a leginkább nélkülözésben élő helyi rászorulók alkotják. Az igénybevevők 80%-a anyagi nehézségek és a munkanélküliség miatt igényel támogatást, így ha az étkezése megoldódik, akkor az ezáltal megtakarított pénzösszegből képes tartozásait törleszteni, rezsiköltségeit, egyéb kiadásait fedezni. Szolgáltatásunk így preventív jellegű, a lakhatás elvesztésének megelőzését célzó ellátási forma.

Budapesten végzett munkánk elismeréséül az Önkormányzat Képviselő-testülete 2010-ben Alapítványunknak adományozta a Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat.

2011. áprilisa óta az Óbudai Önkormányzat,  2012. novembere óta az Erzsébetvárosi Önkormányzat, és  2016. októbere óta a Zuglói Önkormányzat együttműködési megállapodás keretében támogatja szervezetünket.

Kapcsolódó bejegyzések