Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

IMG_07432014-től kezdve csomagküldés helyett kiszállítással segítjük a 3h-s, azaz a halmozottan hátrányos helyzetű települések lakóit.

Önkénteseink sok százezer emberen segítettek már az elmúlt évtizedekben, nem csak népkonyhai étkeztető pontokon, hanem katasztrófa sújtotta övezetekben, vagy speciális ellátást igénylő személyek otthonaiban. A 2010-ben indított csomagküldő szolgáltatásunkat tovább bővítve idén már nem elpostázzuk a segélycsomagokat, hanem személyes úton adjuk át a rászorulóknak. 2014-ben emellett kiemelten a gyermekekre, a jövő várományosaira terelődik a hangsúly. Munkánkkal szeretnénk felhívni a figyelmet a különösen nehéz körülmények között, élő gyermekek megsegítésének fontosságára, hiszen gyermekek százezrei élnek mélyszegénységben hazánkban.

Csomagkiszállító szolgáltatásunkkal a legszegényebb régiókban, létminimum alatt élő gyermekeket, családokat szeretnénk felkutatni. Hazánkban mindmáig egyenlőtlen a rászorulók ellátása, óriási lukak tátongnak az ellátási térképen, hiszen a szolgáltatások zöme közvetlenül a nagyvárosok közelében érhető el. Az évek során számtalan olyan megkeresés érkezett szervezetünkhöz, főként vidéki, kevésbé urbanizált kistérségekből, melyekben élelmiszerrel, ruházattal, adósságcsökkentéssel és sok egyéb módon kérték a segítségünket a bajba jutott családok. Nem ritka, hogy e családokban a szülők 4-5 vagy akár 7-8 gyermekkel élnek embertelen, tanulásra alkalmatlan körülmények között.

A közsegítséghez való hozzájutás egyre nehezebb és egyre több feltételhez van kötve. A kisebb falvakba történő csomagkiszállítás hiánypótló megoldás azok számára, akik népkonyhai étkeztetésre nem képesek eljutni a városokba. Így pl. a kisgyermekekkel otthon tartózkodó édesanyák, mozgásukban korlátozottak, vagy fogyatékkal élők és azok gondozói, illetve nyugdíjas személyek számára lehet különösen nagy segítség.

Az idei csomagkiszállítás március 29-én, szombaton Heves megye két településén kezdődik meg. Mindkét faluban a polgármesterrel és a családsegítővel együttműködve lépünk kapcsolatba azokkal a családokkal, akik a legnagyobb szükségben élnek. Összesen közel 200 csomag talál majd gazdára, melyek egyesével több mint húszféle élelmiszer alapanyagot tartalmaznak. Tartós élelmiszerek mellett, lisztet, cukrot, olajat, egészséges élelmiszereket, gyümölcsöt, joghurtot, a gyermekeknek ropogtatnivalót is elhelyezünk bennük.

A szolgáltatás nagy előnye, hogy közvetlenül a településen jutnak segítséghez, így nem áll fenn a veszély, hogy pénz hiányában vagy más akadályoztatás végett nem tudnak beutazni a városba. Mindkét helyszínen gyermekprogramokkal, színes foglalkozásokkal szeretnénk meglepni a gyerekeket, hogy egy kis színt, örömet vigyünk a gyermekek mindennapjaiba.

A csomagkiszállító szolgáltatás a jövőben más kistérségi településeken is megvalósul majd a telephelyeinkhez közeleső régiókban, ahol lépésről lépésre kutatjuk fel a leginkább hátrányos helyzetű községek rászoruló családjait.

A csomagkiszállító szolgáltatást bárki segítheti adományokkal pl. a 13600-as Adhat Vonalon keresztül (33-as kód), vagy 1%-os felajánlások megtételével. Köszönjük.

Kapcsolódó bejegyzések