Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)

December 24-26.: Karácsonyi Szeretetlakoma a Népligetben

Szerző: Admin
Megosztás

Idén sem marad el a Karácsonyi Szeretetlakoma, noha a Krisna-hívők számára is óriási kihívás a program megszervezése, hiszen már nemcsak a családok, hanem a karitatív szervezetek is bajban vannak, akik a hatósági ár feletti áron kénytelenek megvásárolni ételosztásaikhoz az alapanyagokat és korábban az üzemanyagot is.

A Karácsonyi Szeretetlakoma egy országos akciósorozat, ebben Debrecen, Eger, Somogy megye 3 települése, Pécs, Kiskunhalas és Szigetvár mellett a fővárosban Óbuda, majd karácsony napjain a népligeti ételosztás tartozik bele. December 24-26. között mindhárom napon déltől várják a családokat a Planetárium épülete mellett. Az érkezők meleg ebédet, friss pékárut, forró teát, indiai édességet, gyümölcsöket és egy közel 20 összetevőből álló élelmiszer ajándékcsomagot vihetnek haza. A hatósági áras élelmiszerek helyett más, hasznos főzési alapanyagok kerülnek majd a segélycsomagba, mint pl. sárgaborsó, rizs, tartós tej, konzervek, valamint tele lesz olyan finomságokkal, csokoládéval és csemegékkel, amik igazán ünnepivé teszik ezt a 3 napot a nélkülöző családok számára is.

A karszalagokat reggel 9 órától lehet majd átvenni a helyszínen érkezési sorrendben, és kifejezetten nem szeretnénk, ha a vendégeink már korahajnaltól a téren fagyoskodnának, noha a meteorológusok szerencsére enyhébb időt jelentenek az ünnepi hétvégére. A részvételnek nincs semmilyen előfeltétele, és a Krisna-hívők azokat a nyugdíjasokat, munkanélkülieket és nagycsaládosokat is sok szeretettel várják, akik a jelenlegi válság hatására és először sújt pénzügyi nehézség, és soha korábban nem vették még igénybe az Ételt az Életért vagy más segélyszervezetek szolgáltatásait. Az akció lényege éppen az, hogy elkapják a családokat a lejtőn és még időben segítsenek a szükségben élőknek.

Az ételosztás helyszíne közel van a népligeti autóbusz-pályaudvarhoz, ezért a szervezők azt remélik, hogy így a távolabb eső vidéki településekről is fel tudnak jutni a segélyakcióra a rászorulók.

Hírességek, közéleti személyiségek az idei évben is csatlakoznak a lelkes önkéntesek csapatába, a 3 nap folyamán jelen lesz Laár András, Fischer Iván, Geszler Dorottya, Kovács Áron, Stefanovics Angéla, valamint Vitályos Eszter parlamenti államtitkár is.

Ha valaki olyan szerencsés, hogy az ételosztó pult másik oldalán állhat, és megteheti, hogy segítsen másokon, a https://karitativ.hu/ oldalon szívesen fogadják adományait is az ételosztó munkához.

Sajtóanyagunk: https://krisna.hu/2022/karacsonyi-szeretetlakoma-tobb-ezer-csalad-szamit-segitsegre-a-jelenlegi-krizisben/

Kapcsolódó bejegyzések