Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Noha az emelkedő élelmiszerárak miatt hatalmas a nyomás az ételosztó szervezeteken, az Ételt az Életért program idén is megrendezi az országos ünnepváró ételosztó kampányt. A legalább 5400 főt érintő szeretetlakomákat a főváros több pontján, illetve vidéki nagyvárosokban rendezzük meg, köztük Egerben és Debrecenben, de Zala, Bács-Kiskun, Somogy megye és a Jászság elszegényedett kistelepüléseire is ellátogatunk.

Küzdelem az áremelkedéssel – most van igazán szükség a segítségre

Az utóbbi időszakban a vírus okozta gazdasági nehézségek miatti fogyasztói áremelkedések emberek ezreinek a sorsát nehezítik meg, melyen a civil szervezetek tudnak némiképp enyhíteni. Ugyanakkor maguk a civil szervezetek és egyházak is érzik a bőrükön az emelkedő árak terhét. Az Ételt az Életér Alapítványnál egyrészt növekedett az ellátást igénylők köre, ezzel párhuzamosan viszont éves viszonylatban 30%-kal nőttek a kiadások is. A segélyakciókra összeállított ajándék élelmiszercsomagok tartalmukat tekintve a legszükségesebb és legértékesebb összetevőket foglalják magukban, mint az utóbbi időben leginkább megdrágult olajat, lisztet, cukrot, margarint stb.

Számítunk rá, hogy az elkövetkező időkben tovább gyarapodnak majd a segélykérelmek, ám az, hogy mennyire tudunk majd lépést tartani az emelkedő igényekkel és közben fenntartani az ellátás minőségét, egyre inkább függ majd a lakossági és céges támogatásoktól. Sosem volt még ilyen nagy szükség az összefogásra, mint most. Amellett, hogy mi magunk is igyekszünk spórolni, amin csak tudunk, a szervezetünknek felajánlott árengedmények, ingyenes szolgáltatások, a munkadíjak elengedése és az adományok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy fenn tudjuk tartani a segítő munkát.

Ünnep a segélypontokon

Az ételosztó program idén 27 helyszínen mintegy 5400 főt lát vendégül a tálaló standokon, vagy a különféle segítő intézményekben. Az osztópontok legtöbbjén a helyi önkormányzatok és családsegítő szervezeteik jelölik ki azokat a támogatottakat, akiknek leginkább szükségszerű és indokolt, hogy kívülről érkező segítséget kapjanak a talpon maradáshoz, és ahhoz, hogy méltó módon ünnepelhessék meg a karácsonyt.

Az Ételt az Életért egész évben, a hét hat napján várja osztópontjain a szociálisan hátrányos helyzetben lévőket friss, meleg egytálétellel és pékáruval, ám most, a kiemelt ünnepi alkalmak során a meleg ebéden felül egy legalább 12 összetevőből – konzervekből, tartós tejből, lisztből, cukorból, olajból, száraztésztából, sós és édes csemegékből – álló élelmiszercsomagot is juttat a rászorulóknak.

Hírességek a pult mögött

Az akciók önkéntes csapatához minden évben szívesen csatlakoznak közszereplők is. Idén nem először Fischer Iván a családjával, valamint Geszler Dorottya és lánya is erősíti majd az önkéntes csapatot. A krisnás közösséget erősítő Molnár Bálint, a TV2 Ninja Warrior című műsorának döntőbe jutott szereplője is ellátogat majd a népligeti akcióra. Fiatal kora ellenére élete fontos részének tartja az adakozást, az ellehetetlenült helyzetbe jutottak támogatását. Ugyanitt Kardos-Horváth János, a Kaukázus együttes frontembere, a Dal 2021 versenyen „az év szövegírója” kategóriájának győztese is beáll majd az osztópult mögé. Jelenlétük támogatja az eseményt, valamint felhívja a figyelmet az embertársainkról való gondoskodás fontosságára.

Adományozz életet

Nagylelkű adományodnak, a vállalkozói támogatásoknak és a személy jövedelemadód 1%-ának köszönhetően tudunk ennyi nehéz sorsú embert támogatásban részesíteni, és ezt csakis összefogással lehet véghez vinni. Számít a segítséged! Egyházunk és Ételt az Életért Alapítványunk továbbra is jó szívvel várja pénzbeli és élelmiszeradományodat. Kattints ide: www.eteltazeletert.hu

Kapcsolódó bejegyzések