Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)

Egy kis hitvallás a Szegénység elleni közdelem napja alkalmából

Szerző: Admin
Megosztás

Október 16. az Élelmezés, október 17. pedig a Szegénység elleni küzdelem világnapja, amelyet az ENSZ javaslatára már 1979 óta megrendeznek. Ez a gyakorlatilag 2 napos, hosszú jeles alkalom elékeztet minket arra, hogy a világ élelmiszerellátása sajnos még ma sem tökéletes. Bár számos termékből túltermelés van és évente több ezer tonna élelmiszer kerül a szemétbe, mégis emberek százezrei éheznek, vagy kell nélkülözniük minden egészséges alapanyagot a tányérukról.
Mi, az Ételt az Életért a Magyar Élelmiszerbankkal karöltve azon dolgozunk, hogy minél kevesebb élelmiszer kerüljön a szemétbe, és minden ember, legyen szó gyermekről, idős nyugdíjasról, munkanélküli vagy beteg emberről, méltó életet élhessen és tápláló, egészséges ételek kerüljenek az asztalukra. Azon, hogy mindenki Istennek felajánlott, egészséges, finom és megszentelt ételeket fogyaszthasson, ami jó az ember lelkének, tudatosságának és a testének is.
Egyik krízis után kerülünk a másikba, járvány után egy energiaválság közepén állunk. Ezek a helyzetek pedig mindig a legszegényebb rétegeket érintik. Minél nagyobb a szükség, annál szorosabban kell fognunk elesett embertársaink kezét. ❤
Tudtad? A Magyar Élelmiszerbank Egyesület megdöbbentő adatokat gyűjtött össze az élelmiszer pazarlásról.
💥 Világszerte több mint 800 millió ember éhezik, és ez a szám a háborús konfliktusok következtében meredeken emelkedik.
💥 A bolygónkon megtermelt élelmiszer 31%-a a kukába kerül vagy más módon vész kárba, a pazarlás a klímaváltozásra is jelentős hatással van.
💥 Az élelmiszerveszteségek legnagyobb része a háztartásokban keletkezik, és a lakosság sajnos nem ismeri azokat az lépéseket, amikkel ez megelőzhető lenne.
💥 Az egekbe szökő élelmiszerárak sajnos a legkiszolgáltatottabb helyzetben levő társadalmi csoportokat érintik a legérzékenyebben.
 
Az étel elsődleges célja az egészség! Nemcsak az emberek gyomrát szeretnénk megtölteni ételosztásainkon, hanem az is fontos számunkra, hogy olyan ételeket fogyasszanak, amely meghosszabbítja az életüket, amelytől egészségesnek és erősnek érezhetik magunkat vendégeink. Az étel mellett minden nap teát is felszolgálunk a sorban állóknak. Régi tapasztalat volt, hogy a megszokott citromos tea helyett jól esik az érkezőknek 1-1 pohár meleg, ízletes gyógytea is.
Gyuri bácsi immunerősítő teakeverék-receptjét használjuk a hűvös őszi-téli időszakban, egészen a nyárig. Ebben van szurokfű, lándzsás útifű, kamilla és sok más gyógynövény is. Az arányok nagyon ízletessé teszik ezt a teakeveréket, mi pedig jó szívvel készítjük el minden nap budapesti ételosztó pontjainkra. Így minden nap tehetünk valami kis pluszt vendégeink egészségéért.

Kapcsolódó bejegyzések