Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

„Ha képesek vagyunk meghódítani az űrt, akkor képesek vagyunk legyőzni a gyermekéhezést is.”

Buzz Aldrin, amerikai űrhajós

Ma van az Élelmezés Világnapja, amelyet az ENSZ 1979-ben jelölt ki. A világnap célja, hogy felhívják a figyelmet a világ egészét érintő éhezés jelenségére. Itt nagyon fontos, hogy nem pusztán arról beszélnek a témával kapcsolatban, hogy nincs elegendő élelmiszer a világban, hanem a politikai és háborús konfliktusok hatására, valamint különféle stratégiai érdekek során, vagy oktalan szervezésnek és akár túlkapásos élelmezési szabályozásoknak köszönhetően az emberek jelentős része nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz.

  1. Nem jó az élelmiszer elosztása.
  2. Még jó állapotú alapanyagokat dobunk ki népegészségügyi szempontok alapján vagy akár a saját esztétikai igényeink hatására – pl. barnulóban van a banán.
  3. Minőségi éhezés alakul ki a nagyvárosi, modern nyugati területeken, míg mennyiségi éhezés alakul ki a világ lemaradó, szegény rétegeiben és országaiban.

Az egyik ilyen megoldás a helyes élelmiszerelosztás, ezért is működünk együtt minden nap a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, és osztunk friss, meleg vegetáriánus ebédet hazánk polgárainak.

Munkánkat Te is segítheted: www.eteltazeletert.hu

A vallások és egyházak évezredek óta tesznek a szegények felemelkedéséért.

Egy gyönyörű idézet II. János Pál pápától

„Az éhezők tömege – gyermekek, nők, öregek, menekültek, bevándorlók és munkátlanok sokasága – emeli hozzánk jajszavát. Kérlelnek minket, és válaszban bíznak. Hogy zárhatnánk be fülünket, s hogy zárhatnánk el tőlük azt az öt kenyeret és két halat, melyet Isten helyezett a kezünkbe? Ha mindegyikünk hozzáteszi a magáét, akkor mindannyian tehetünk a szegényekért.”

 Fotók: Pavel  Bogolepov

Kapcsolódó bejegyzések