Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Szegényélelmezési programunk az év során 4 kiemelt segélyakciót szervez Budapesten és vidéken. Az első alkalomra Húsvétkor kerül majd sor.

Alapítványunk április 4-én, Húsvét szombaton, 12 órától ismét kiemelt ételosztást tart a Blaha Lujza téren. Hagyományos karácsonyi segély-akciónkhoz hasonlóan április első hétvégéjén is rendkívüli megmozdulást tervezünk: mintegy 1500 adag étel és különféle tartós élelmiszereket tartalmazó hidegcsomag kerül kiosztásra a fővárosban.

Az Ételt az Életért Program önkéntesei közel két évtizedes tapasztalatukkal szeretnék elérni, hogy rendkívüli társadalmi összefogás jöhessen létre embertársaink önzetlen segítésére. A mindennapok nehézségei mellett a húsvéti hétvége sok család számára különösen nehéz, mert nem jutnak megfelelő mennyiségű élelmiszerhez, ennek következményeként az étkeztetés még nehezebbé válik a szülők számára. Mindemellett az ünnepi időszak során való nélkülözés érzelmileg is megterhelő lehet, ebben szeretnének támaszt nyújtani.

Mottónk: „Testi-lelki egészség”, hisz mindennapos tevékenységünk során célunk túlmutat a gyomor megtöltésén. Azon túl, hogy a meleg étel kézzelfogható segítséget jelent egyes embereknek, társadalmunk általános életminőségén, táplálkozási szokásain, az egymás iránti tolerancia bemutatása által kívánunk javítani.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a 2015. évet a Környezetvédelem Éve eseménysorozatnak szenteli. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a környezet és a természetes élőhelyek védelmére, mint Isten művének megóvására. Szorosan ehhez kapcsolódik az Ételt az Életért alapítvány egyik fontos küldetése, hogy gátat szabjon a folyamatosan halmozódó, feleslegessé vált élelmiszer áradatnak, mely a helytelen elosztás következtében sajnos a szemétbe kerül, ezzel súlyosan szennyezve, veszélyeztetve a környezetet. Ez az élelmiszer mennyiség még a romlás bekövetkezte előtt, jól elosztva, eredményesen hasznosítható lehetne, mintegy megkönnyítve a rászorulók mindennapjait.

Törekvéseinkben te is segíthetsz: adományozz hús- és tojásmentes alapélelmiszert, vagy bármilyen gyümölcsöt, édességet, amiket az osztás alkalmával a csomagba tehetünk. Biztasd ismerőseidet, családtagjaidat is a jótékonykodásra!

Az adományok átadhatók:

H-Szo 8.00-18.00 a III. kerületi központunkban recepcióján (1039 Budapest, Lehel utca 15-17.)

Önkéntesnek jelentkezni Hajdú-Nagy Eszternél lehet az [email protected] címen.

Segíthetsz az ADHAT Adományvonalon keresztül is egy telefonhívással vagy sms-sel: 13600 – a hívás beérkezése után a 33-as kódot kell tárcsázni. A hívás vagy sms díja épp egy tányér meleg étel árát fedezi, azaz bruttó 250 Ft.

Kapcsolódó bejegyzések