Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

 Alapítványunk Hernádvécsén osztott nagy mennyiségű tartósélelmiszert, 28 rászoruló család részére.

Hernádvécse, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, 976 lélekszámú, apró település. Lakosainak nagy része munkanélküli, mélyszegénységben él. Sokuknak, nem jut napi kenyér az asztalára. A nehéz sorsú helyzet leginkább a gyermekekben hagy nyomot, hiszen egészséges testi és szellemi fejlődésükhöz szükséges, tápanyagban és vitaminokban gazdag élelmiszer nem kerül a szervezetükbe.

A német Bertelsmann alapítvány minden évben elkészíti az Európai Unió országainak listáját társadalmi igazságosság szempontjából. Magyarország a lista aljára került. Különösen drámai helyen szerepel a gyerekszegénységet jelző mutatónk. a 2014-es adatok szerint, hazánkban a gyermekek 35 százalékának kellett szembenéznie, komoly anyagi nélkülözéssel. Az országban természetesen vannak kiemelten érintett térségek, ide tartozik a borsodi térség is.

Alapítványunk komoly hangsúlyt fektet, a mindennapi étkeztetés mellett, a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására.

November 30-án munkatársaink egy tartósélelmiszerekkel megrakott kisteherautóval érkeztek Hernádvécsére. A rakományban helyet kapott számos konzervféle, tészta, cukor, rizs, liszt, lekvár, barna cukor, teák.

A rászoruló családok tagjai, nagy örömmel fogadták adományainkat, a látottak alapján igencsak szükségét látták segítségünknek.

Sajnos, az országban egyre rosszabb a helyzet, a lakosság nagy százaléka létminimumon, vagy annál nehezebb anyagi körülmények között él. Szervezetünk azon fáradozik folyton folyvást, hogy e sanyarú sorsú emberek terhein könnyítsen!

Reméljük, hogy sorozatos segélyakcióinkkal sikerül elérni célunkat!

Kapcsolódó bejegyzések