Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Július közepén került megrendezésre a nyugalomról és lelki töltődésről elhíresült egyhetes SUN Fesztivál. Alapítványunk is jelentős részt vállalt a program sikerességének elérésében, ezért a szellemi segítségnyújtás mellett ingyenes ételosztásunknál is odafigyeltünk az „ép testben ép lélek” elv fontosságára.

A SUN fesztivál jóvoltából, egy hétre ismét a béke szigetévé avanzsálódott Bercel. A mesébe illő környezetet a rendezvényt végigkísérő ragyogó napsütés tette igazán elragadóvá, melyet a szombaton érkezett vihar csak még festőibbé varázsolt. Ez a fesztivál nincsen körbekerítve, a legközelebbi falu kilométerekre van, az a civilizáció és a normarendszer, amit a résztvevők együtt alakítanak ki. Míg egy átlagos fesztiválon vagy buliznak, vagy a sátortáborban isznak az emberek, itt elég sok más lehetőség kínálkozik, nemcsak úgy mutatóba, hanem ki is használják őket: lehet kirándulni, jógázni, mindenféle spirituális témában szerveznek beszélgetéseket, találsz olvasó- és játéksarkot, és külön gyerekeknek fenntartott részt.

Idén nyáron, a már megszokott pozitív hangulat nem csak új embereket, de lelkes vissza térő vendégeket is magához vonzott. A rendezvényhez csatlakozva Alapítványunk – Pizza Effect pályázati programjának keretében – előadásokkal, kulturális programokkal, tradicionális indiai templomi tánc- és zenei bemutatóval várta a töltődni vágyókat. Ételosztó sátrunk a hét minden napján nyitva állt a fesztiválozó fiatalok előtt, ahol a tápláló vegetáriánus meleg egytálétel mellett gyümölccsel is csillapíthatták éhségüket, és rózsavizes limonádéval olthatták szomjukat. Vegán ételeink is nagy sikert arattak, a buzgó résztvevők többször is sorba álltak a bőséges repeta reményében.

A világ minden tájáról érkeztek résztvevők, volt aki egyedül, de sokan kisgyermek, vagy négylábú társuk kíséretében, hisz a házi kedvenceknek is épp úgy járt a „kikapcsolódás” élménye. Az ide érkezők eleve egy sajátos életszemlélet szerint igyekeznek élni, amiben nem kevés szerepet kapnak a távol-keleti tanok, a környezettudatosság és az önmegismerés. Ennek tükrében előadásokat hallgathattak a gyógynövények áldásos hatásairól, de a képzőművészeti alkotások, a jógabemutatót tartó pár, a meditáló csoportok, az ütőhangszerek gyakori felbukkanása, a füstölők és árnyékolók, az úton-útfélen szembejövő indiai szimbólumok, az egészséges italok mind-mind egy irányba mutattak: a lelki béke és az egészséges életmód felé.

A SUN Fesztivál öko-kampányában Pizza Effect programunk önkéntesei is részt vettek, a rendezvényre kilátogató fiataloknak az ingyenes ételosztásunk mellett jelenlétünkkel, változatos programjainkkal igyekeztünk pozitív üzenetet, alternatívát is közvetíteni egy erőszakmentes, környezettudatosabb életmódra, illetve egymás és környezetünk tiszteletére, megbecsülésére.

Kapcsolódó bejegyzések