Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Pécsi önkénteseink legújabb partnerünkkel, a szintén hajléktalan embereket ellátó Heti Betevő csapatával karöltve osztottak ki 200 adag vegetáriánus gulyást és többféle gyümölcsöt a helyi rászorulóknak.

mmd_13218   mmd_13386

Tudvalevő, hogy szeretünk más lelkes szervezetek önkénteseivel összefogni, hogy így megsokszorozzuk akcióink hatékonyságát. Egy szeptember végi hétvégén Alapítványunk önkéntesei ezúttal olyan ételosztást rendeztek, melyben csapattársaink a Heti Betevő mozgalom lelkes tagjai voltak. A Heti Betevő egy önkéntesekből verbuválódott, hajléktalansegítő formáció, akik az ország több pontján: Budapesten, Székesfehérváron, Makón és Pécsett, heti rendszerességgel segítik a rászorulókat meleg étellel és gyümölccsel.

mmd_13463   mmd_13542

A program során mind a feladatok ellátásában, mind a költségterhek viselésében osztoztunk. A mi feladatunk volt a hozzávalók biztosítása és a főzés, a Heti Betevő munkatársai pedig beszerezték a szükséges engedélyeket, ők hozták el az adományként kapott zsömléket, és segítettek a szükséges felszerelés előteremtésében.

mmd_13477   mmd_13206

Az előkészülést, a főzést és az étel kiosztását vidám, felhőtlen hangulat kísérte. A két csapat kéz a kézben serénykedett a rászorulók megsegítéséért. A méretes üstben 200 adag chilis babgulyás rotyogott, voltak olyanok, akiket az étel illata csalogatott közelebb hozzánk. A gulyás mellé osztottunk zsömlét, gyümölcsös halavát (vajas darapuding), almát, banánt és meleg teát. Az emberek nagy megelégedéssel és hálával fogadták a számukra rendezett lakomát, türelmesen várták, hogy sorra kerüljenek. A sorbanállók a helyi családsegítő támogatottjai, valamint a környéken élő hajléktalanok és nehéz sorban élők közül kerültek ki.

mmd_13515   mmd_13398

Ezek a megmozdulások jó példái annak, hogy a rászorulókat segítő szervezetek milyen szépen tudnak együttműködni egy közös cél érdekében. A sikereken felbuzdulva már keressük a következő lehetőséget egy ehhez hasonló program megszervezéséhez. Ha valaki szeretne minket támogatni ebben a törekvésünkben akár adományokkal, akár kapcsolati tőkével, várjuk jelentkezését az alábbi elérhetőségeken:

 

[email protected]

Pécsi-Győri  Iroda: 70/336-4028

 

Kapcsolódó bejegyzések