Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)

Ételt Az Életért Alapítvány

Szerző: karitativ.hu
Megosztás

Az Ételt az Életért Alapítványt a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége alapította 1999-ben, humanitárius tevékenységének végrehajtása céljából, noha az ételosztó misszió már a Közösség bejegyzése óta, 1989-től folyamatosan zajlik hazánkban. A program célja a rászorulók ingyenes ételosztás útján történő segítése. Az éhezés felszámolása, beleértve a minőségi éhezést is. A vidéki régiókban a súlyosan rászoruló családok, kisgyermekek, idősek, tartós betegek és munkanélküliek támogatása. Egészséges, vegetáriánus és így erőszakmentes ételekkel a lakosság táplálása és felemelése.

Gyökerek

A program gyökerei az 1960-as évekre nyúlnak vissza. Az erőszakmentességet és békét hirdető Haré Krisna mozgalom alapítója, Sríla Prabhupáda egy alkalommal a hulladék közt élelem után kutató gyermekekre lett figyelmes Kalkuttában. Ekkor arra kérte követőit, hogy a Krisna-központok 10 mérföldes körzetében ne legyen éhező ember! Tanítványai azóta töretlenül végzik ezt a missziót kérésének megfelelően.

Világszervezet

A Food for Life Program (FFL) azóta a világ 60 országában már évi 4 milliárd tál meleg ételt oszt szét a rászorulók között. Minden másodpercben egy tál étel kerül valakinek az asztalára. Az FFL mára a világ legnagyobb vegetáriánus ételosztó szervezete, amely a hétköznapokban és súlyos természeti-, illetve ipari katasztrófák alkalmával is kiveszi a részét a bajba került emberek ellátásából. Indiában csak az Annamrita program részeként napi 1,2 millió gyermek iskolai étkeztetését biztosítják.

Hazai tevékenységeink

Az Ételt az Életért Alapítvány évente több mint 500 000 tál meleg ebéddel és kb. 500 tonna tartós élelmiszerrel áll a magyar társadalom szolgálatára. Programunk jelenleg az ország 7 településén, 21 osztóponton szolgál fel napi/heti rendszerességgel ételt. Csak a fővárosban, több helyszínen, közel 2000 adag ebédet szolgálunk fel naponta. Évente 4 alkalommal tartunk kiemelt élelmiszercsomag osztást, 800-1600 főre. Az állandó ételosztók mellett évente közel 600 civil önkéntes vesz részt a munkánkban, köztük hírességek, sportolók, színészek, közéleti személyiségek, de orvosok, IT szakemberek és vállalkozók is.

Szervezetünk törekszik sokrétű ellátást nyújtani, a területi és az időszakos igényeknek megfelelően. Üzemi konyhák fenntartása, az ételszállító gépjárművek beszerzése és üzemben tartása mellett a főzési-kapacitás bővítése és a területi lefedettség növelése is prioritás számunkra. Úgy tapasztaljuk, hogy a vidéki régiókban nagyon nagy szükség van a segítségünkre.

Családsegítés

Célunk a rászoruló családok egyben tartása, a sokgyermekesek és idősek segítése, az önkormányzatok szociális intézményeivel, a családsegítő szolgálatokkal, vidéken pedig családvédelmi intézményekkel, pl. a családok átmeneti otthonával karöltve.

Gyermekétkeztetés

Minden gyermeket megillet a méltó gyermekkor. Vendégeink gyermek- és lakásotthonok, valamint gyermektáborok lakói. Kulturális programokkal, játék-, csomag-, iskolaszer- és ételosztások által is segítjük az általános- és középiskolás tanulókat, de részt veszünk a felsőoktatásban tanuló diákok egészséges étkeztetésében is. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei 10 épületegységében heti 6 napon át osztunk ételt.

Ételkiszállítás

Fontos számunkra a társadalmi integráció, a fedél nélkül élők napi ellátása, lábadozókban, nappali melegedőkben tartózkodók étkeztetése által.

„MINT EGY FALAT KENYÉR” – vidéki ételosztások

Kiemelt célunk a mélyszegénység sújtotta vidéki lakosság felkarolása. „Mint egy falat kenyér” vidéki ételosztó programunkkal reményt kívánunk adni a leszakadó térségekben élőknek. Évente, a lehetőségekhez mérten 20 kistelepülést keresünk fel.

Rendkívüli segély katasztrófák, járvány esetén

Ételosztásokat szervezünk hazai és külföldi természeti és ipari katasztrófák esetén, a COVID járvány, valamint a migrációs krízis során, a bajba került lakosság, valamint a mentésben résztvevők, katonaság, tűzoltóság, orvosok, orvoskutatók és mentősök számára.

Élelmiszermentés

A rászorulók ellátása mellett is fontos számunkra a Föld és a környezet védelme. A Magyar Élelmiszerban Egyesülettel történő együttműködés keretében évente 142 000 kg, még fogyasztható, kívánatos állapotú zöldséget, gyümölcsöt, pékárut és tartós élelmiszert mentünk meg attól, hogy a szemétben végezzék, miközben tízezrek asztaláról hiányoznak éppen ezek az alapvető élelmiszerek. Ennek eszmei értéke 126 millió Ft.


Tevékenységi körünk fejlesztéséhez és bővítéséhez az Ön támogatására is szükségünk van! Tartson velünk ételosztásainkra, vegyen részt személyesen is akcióinkban, adományozzon kiemelt programjainkra, és legyen részese egy emberibb, boldogabb világnak!

“A szeretet, a türelem, a figyelem a legtöbb, amit adhatunk egymásnak!”
Szulák Andrea


Hálásan köszönjük a segítséget!


Számlaszám: 10300002-10631840-49020019

Számlatulajdonos: Ételt az Életért Alapítvány
Számlatulajdonos címe: 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
Számlavezető pénzintézet: MKB Bank Zrt.
IBAN számlaszám: HU55-1030-0002-1063-1840-4902-0019
BIC/SWIFT kód: MKKB HU HB
Adhat Adományvonal: 13600/33-as kód a kicsöngés után/vagy sms-ben, hívásonként 500 Ft támogatás

Alapítványunk jogosult az adó 1% fogadására!
Adószámunk: 18095575-1-41
Egyházi 1%:
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Technikai szám: 0389

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
Telefon: (1) 274-6-247, (30) 601-0011, (30) 678-3217

www.karitativ.hu
www.karitativ.hu 

Kapcsolódó bejegyzések