Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius szervezete már 30 éve végzi missziós tevékenységét. Egerben a Govinda Étterem és Kulturális Központ területén zajlanak a napi főzési munkálatok, de itt működik az alapítvány egyik legfontosabb, diákok étkeztetését támogató programja is.
Társadalomépítő munkája során az alapítvány naponta 500 adag meleg ételt oszt ki Egerben, minden héten hétfőtől péntekig, ebből 400 adagot olyan helyi rászoruló családok számára, akik a családsegítő szolgálat szerint a leginkább segítségre szorulnak. Továbbá napi 100 diákot látnak vendégül az Eszterházy Károly Egyetemről, ők diákigazolvány bemutatásával vehetik igénybe a szolgáltatást. A program önkéntesei a meleg ebéd mellé kenyeret, pékárut, teát vagy limonádét és lehetőség szerint  gyümölcsöt vagy édességet, más finomságokat is osztanak az érkező vendégeknek. A fiatalokat heti rendszerességgel klubprogramra is invitálják, ami valódi közösségformáló erővel bír.
Az önkéntesség is egyre népszerűbb a lakosság körében, az ételosztást minden héten számos önkéntes segíti munkájával, idejével. A gondoskodáson keresztül személyes kapcsolatok szövődnek és rengeteg egyéni történettel találkozhatnak, illetve élményekkel gazdagodnak az ételosztók.
Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány ezzel együtt országosan 3000 adag ételt oszt szét naponta, hétfőtől szombatig, számos helyszínen. A nagyvárosi osztópontok mellett folyamatosan fejlesztik a vidéki szolgáltatásokat is. Az adó 1%-os felajánlások időszaka nagyon fontos számukra, hogy minél több emberrel megismertethessék munkásságukat, és így a lakosságot egy olyan támogatási formára bátorítsák, amely olyan, mint egy mosoly: valójában az adózóknak nem kerül semmibe, mégis sokkal szebbé teszi a rászoruló emberek életét.

Rendelkezői nyilatkozat itt: www.egyhazi.hu

Azonnali adományozás online: www.eteltazeletert.hu

Kapcsolódó bejegyzések