Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Hétszázötven adag étellel segíti a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a rászoruló gyermekeket a Nógrád megyei Kisterenyén a két ünnep között.

A vallási közösség közleménye szerint a Jeromaf nevű civil szervezet felkérésére december 27. és 31. között naponta 150 gyermek élelmezését vállalták az egri Krisna-hívők, akik nemcsak meleg ebédet, hanem gyümölcsöt és tejtermékeket is adnak nekik a régi óvoda épületében.

Az akcióra azért van nagy szükség, mert a településen szűkös körülmények között élő családok a tanítás nélküli időszakban nem tudják megfelelően étkeztetni gyermekeiket. Kisterenyén rendkívül nagy a munkanélküliség, a gyerekeknek alig van kitörési lehetőségük, fűtetlen lakásban, legtöbbször gyertya mellett tanulnak, étkezésük hiányos – hívta fel a figyelmet a krisnások közleménye.

A vallási közösség szegényélelmezési missziójához, az Ételt az Életért programhoz már több hasonló kérés érkezett. A különböző óvodai és iskolai szünetekben számos kistelepülésen megoldatlan a gyermekek ellátása, az egyetlen napi étkezést ugyanis a nevelési, oktatási intézmény biztosítja – olvasható az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Gyermekeket étkeztetnek a krisnások Kisterenyén

Kapcsolódó bejegyzések