Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

pécs1Pécsett működő telephelyünk egyedülálló program keretében támogatja a helyi rászoruló gyermekeket és családokat. Amellett, hogy minden hónapban tartós élelmiszercsomagokkal lepi meg a pécsi iskolák nehéz helyzetben élő tanulóit, most egy rajzpályázattal is igyekszik inspirálni őket.

Pécsi központunk tevékenységét egy széles támogatói kör tartja életben, akik kisösszegű, ám rendszeres támogatásukkal előre kiszámíthatóvá teszik a program munkatársainak lehetőségeit. Az élelmiszer segélycsomagokat minden hónapban különböző oktatási intézményekbe szállítják, ahol a pedagógusok által leginkább rászorulónak ítélt diákok részesülnek a támogatásban. Az együttműködés szép példa a szektorközi összefogás hatékonyságára.

Február során a Hősök terei általános iskolára esett a választás, ahol nagy szeretettel fogadták az önkéntesekből verbuválódott segélycsapatunkat. Havonta átlagosan 50 csomagot osztanak ki a helyi önkénteseink, melyek tartós élelmiszereket, gyümölcsöt, kukoricapelyhet és némi édességet is tartalmaznak. Czimmer Tamás, a Hősök terei iskola igazgatója az alábbi pár sorban fejezte ki háláját tevékenységünkért:

”Ezúton szeretném megköszönni önzetlen támogatásukat iskolánk felé, ezzel sok örömet  szerezve gyerekeinknek. Kérem, köszönetemet tolmácsolja mindazoknak, akik ebben szerepet vállaltak.”

Az iskolai csomagosztás mellett ezúttal kihirdettünk egy rajzpályázatot is a diákoknak, melynek neve “Csak győztesek!”. Az elnevezést az indokolja, hogy e pályázaton nincsenek vesztesek, hiszen maga a témán való elgondolkodás gazdagítja az alkotót. A mostani, aktuális pályázat címe: “Góranga, azaz légy boldog”, témája pedig a segítségnyújtás. Önkénteseink a beérkező pályaműveken keresztül azt kívánják érzékelni, hogyan képzelik a mai fiatalok a másokon való segítést, milyen lehetőségeket látnak saját maguk számára ennek beteljesítésében. Egyben szeretnék a résztvevőkben tudatosítani, elmélyíteni a segítő munka, segítőkész hozzáállás jelentőségét.

Ételt az Életért Programunk pécsi csapata márciustól újabb és újabb iskolákat keres majd fel havonta, hogy segítse a gyermekeket és inspirálja őket a tanulásra és az iskolai együttműködésre. A programot az Ételt az Életért Alapítvány Pécsi Irodájának 10400779-49574954-52491002 bankszámlaszámán lehet támogatni.

 

pécs_bélyegkép pécs3 pécs2

Kapcsolódó bejegyzések