Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

Több mint 2000 adag étel, rengeteg csomag, édesség, finomság és program várta a gyermekeket és a családokat, az Ételt az Életért Alapítvány gyermeknapi akciósorozatának keretében. Egyetlen hét alatt 9 helyszínen jártunk.

Békéscsabán május 25-én tartottuk idén a 3. programunkat, ami igazán jól sikerült. Most is volt program a gyerekeknek, valamint egy óriási büféasztalon finomságokkal vártuk őket: pizza, eper, banán, csoki, linzer, üdítő szerepelt a menüben, a kicsik és fiatalok legnagyobb örömére. A családok tartós élelmiszercsomaggal távoztak, ebbe liszt, sárgaborsó, zöldbab konzerv, lecsó konzerv, szilva konzerv, paradicsom, sűrítmény, tészta, táblás csoki, zacskós vegyes és Gauranga keksz is jutott.

Külön köszönet a programért a Bábgyalogló Művészfalu és Bábszínháznak 🙂 Az önkéntesek között pedig több gyerkőc is volt, nekik is köszönjük a lelkesedést. Fantasztikus program volt, szuper csapat.

A sok felajánlásnak köszönhetően játékokat is osztottunk Békéscsabán.

A városban egyébként számos üzletben fellelhető a Gauranga keksz, amit a kedves, lelkes adományozók kaphatnak meg ajándékba, ezért aki Békéscsabán belebotlik egy-egy üzletben a kekszekbe, már a következő akciót támogathatja 🙂

Videó Békéscsabáról:

Közben a fővárosban, Óbudán tartottuk meg már hagyománnyá vált Gyermeknapi ételosztásunkat. Ilyenkor az Óbudai Családi Tanácsadó vendégkörének 800 tartós élelmiszercsomaggal, és mellé több mint 800 adag meleg ebéddel készülünk. Rengeteg csokoládét, finomságot, gyümölcsöt és rágót vittünk ez alkalomból vendégeinknek. A gyerekeknek továbbá kis játszóházzal is készült a csapat, lufihajtogatás, arcfestés, gyermek zenés műsor és bűvészkedés szerepelt a programok között. Az Összefogás Óbudáért Alapítvány játékokat és további csemegéket hozott. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig mozgó orvosi rendelővel segítette a családokat. A program során a meleg ebédet most is, mint mindig Bús Balázs polgármester úr merte az érkezőknek.

A képekért köszönet a @Bernschutz Photographynak.

Az Óbuda TV beszámolója a helyszínről>>

Május 26-án azután Debrecenben is kiemelt gyermeknapi ételosztást tartottunk, vasárnap. 200 adag meleg ebéd mellé játékokkal, ruha- és könyvosztással vártuk a családokat. Fantasztikus nap volt 🙂

A „Mint egy falat kenyér” programmal ezt követően Mikepércsen jártunk, május 27-én. Tartós élelmiszercsomagot osztottunk, a családsegítők által meginvitált családoknak segítettünk, összesen 130 főnek. Itt a Polgármester úrtól meghívást kaptunk a városi családi napra is!

Ezt követően autóztunk át Miskolcra. Itt is tartós élelmiszer csomagokat osztottunk, 200 főnek segítve. Az akciót ezúttal is adománnyal támogatta a miskolci MBM Autó Kft. (Mercedes-Benz Miskolc). A csomagokat az Éltes Mátyás Gyógypedagógiai Iskola tanulói kapták, itt az intézmény munkatársai választották ki a leginkább rászoruló családokat, akik ismerik a gyermekek és a családok lehetőségeit, nehézségeit.

 

Május 28-án már Törökszentmiklóson folytattuk az akciósorozatot. Tartós élelmiszer csomagokat osztottunk, 60 fő részére. Ezen a településen a Kapocs a Mozgássérültek Segítésére Alapítvány volt segítségünkre a rászoruló családok felkutatásában. Vendégeink között olyan nehéz körülmények között élő családok szerepeltek, amelyekben egy vagy több mozgás- vagy halmozottan sérült gyermek él. Az akciót szolnoki önkéntesek támogatták, akik rendkívül lelkesek a jövőben is támogatni a programot. Ők tartottak „utazó” csapatunkkal Vezsenybe is.

Szintén ezen a napon jártunk Vezsenyben is. Idén másodjára jártunk ebben a kis zsákfaluban és 80 főnek segítettünk a csomagok által, akik nagyon örültek az adományoknak.

Veszprémben május 29-én akciózott a „Mint egy falat kenyér”. A már megszokott módon 100 adag meleg étel várta vendégeinket. Akciónkat itt mindig az Egymásra Utalva Alapítvánnyal való együttműködés keretében valósítjuk meg.

Ezen a napon folytattuk Tapolcán is az akciót. Itt 200 adag meleg ebéd került az asztalokra, szintén az az Egymásra Utalva Alapítvánnyal közösen.

Az 5 nap alatt a „Mit egy falat kenyér” elnevezésű programunk keretében 1020 léleknek tudtunk segíteni, gyermeknap alkalmából. Óbudai és debreceni akciónkkal együtt pedig több mint 2000 adag étellel és rengeteg egyéb finomsággal segítettünk. Köszönjük helyi önkénteseinknek, adományozóinknak, segítőinknek az idejüket, energiájukat, adományaikat és kedves szavaikat, amelynek segítségével ez a program megvalósulhatott! Ne feledjétek, nem állunk meg, akcióinkat hamarosan folytatjuk, ehhez pedig szívesen fogadjuk adományaitokat.

Legegyszerűbben itt segíthettek, online adakozással: www.eteltazeletert.hu

Kapcsolódó bejegyzések