Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Kata
Megosztás

A gyermeknapi akció sokkal többről szól, mint 800 adag ebéd és 4,5 tonna élelmiszer kiosztása – felhívja a figyelmet a gyermekek és a családok védelmének fontosságára.

Alig múlt el a kiemelt tavaszi ételosztás, az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius szervezete máris gőzerővel készül a Gyermeknapi ételosztásra. A mindennapos ebédosztások mellett az alapítvány az év során 4 alkalommal szervez kiemelt segélyakciót. A gyermeknapi programot hagyományosan Óbudán, a Flórián téren, a „faluház” előtti parkolóban tartják meg. Ide azokat a családokat várják, akik az Óbudai Családi Tanácsadó ellátottai. A 800 adag meleg ebéd mellé egy-egy gazdag tartós élelmiszercsomagot is ajándékoznak az érkezőknek, összesen 4,5 tonna mennyiségben, illetve gyermeknapi programokkal, játszóházzal is kedveskednek a kicsiknek. Az élelmiszercsomagban akár 1-2 heti főzéshez is elegendő tartós élelmiszert találnak, illetve finomságokat, csemegéket is vihetnek haza a gyerekeknek. A programon részt vesz Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere, valamint az Összefogás Óbudáért Egyesület, akik játékokkal kötik le a kicsik figyelmét és további finomságokat hoznak nekik. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig mozgó orvosi rendelőjével segíti az érkező családokat, kisebb egészségügyi problémák, receptírás, stb. megoldásával.

A gyermekek védelme

Az Ételt az Életért számára kiemelten fontos a gyermekek megsegítése. A nehéz körülmények között élő családok legtöbbje ugyanis sokgyermekes, akik néha elképesztően lemondott körülmények között élnek. Ezek a gyerekek már egészen pici koruktól megszokják a szegénység, a nélkülözés érzését, ami negatívan hathat a biztonságérzetükre. A pénzügyi bizonytalanság miatt gyakran éri őket feszültség és stresszhatás, hiszen a szülők számára rendkívül nyomasztó, ha nem tudnak megfelelően gondoskodni gyermekeikről, így könnyebben alakulnak ki feszült helyzetek a családban. Az Ételt az Életért önkéntesei ezért minden lehetséges módon támogatják a családokat, hiszen a gyermekek számára az a legfontosabb, hogy szüleik társaságában, békében, édesanyjuk jelenlétében lehessenek és megkapják a táplálásukhoz szükséges megfelelő alapanyagokat és a kellő odafigyelést.

Az Ételt az Életért amellett, hogy részt vesz a hazai élelmiszermentésben, igyekszik a legkiválóbb minőségű élelmiszereket eljuttatni a családoknak országszerte. A „Mint egy falat kenyér” elnevezésű vidéki programsorozatukkal halmozottan hátrányos helyzetű családokat és gyermekeket keresnek fel kistelepüléseken, falvakban. Debrecenben szintén kiemelt ételosztást tartanak a program önkéntesei.

A Krisna-hívők, Ételt az Életért programjukkal reményt kívánnak adni a családoknak, és egy kis mosolyt csalni a gyerekek arcára. A boldog, örömteli, ha nem is felhőtlen, de legalább alapvető biztonságban és méltósággal megélt gyermekkor ugyanis az egészséges felnőttkor alapja.

Szervezet munkáját az adó 2×1%-ának felajánlásával és adományokkal is lehet támogatni. Rendelkezői nyilatkozat itt: www.egyhazi.hu

www.krisna.hu

Adományozz egyetlen kattintással: www.eteltazelert.hu

Köszönjük!

Kapcsolódó bejegyzések