Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Alapítványunk nagyszabású ételosztással egybekötött játékos fesztivált rendez Gyermeknap alkalmából az óbudai Flórián téri nagyparkolóban, 2017. május 27-én, szombaton, 11 órai kezdettel.

Ételosztás óbudaiaknak

DSC_3979

Idén igencsak hűvös, esős tavasz köszöntött ránk, mely a megszokottnál dúsabb és zöldebb köntösbe öltöztette Budapest utcáit, tereit. Ebben az üde májusi környezetben kerül megrendezésre szabadtéri játszóházzal egybekötött Gyermeknapi ételosztásunk az óbudai Flórián térrel szemközti parkolóban, a Szőlő utca és Vörösvári út sarkán. Az ingyenes gyerekprogramokkal párhuzamosan 800 adag meleg étel és tartós élelmiszercsomag kerül kiosztásra az óbudai családsegítő által kiértesített helyi rászorulók között.

_MG_9211

Az ízletes zöldborsófőzelék, friss pékáru és indiai darapuding mellett minden ellátottunk egy fejenként 20 összetevőből álló élelmiszercsomagban részesül. A csomag tartalma előreláthatólag tészta, cukor, liszt, rizs, citromlé, margarin, datolya, mazsola, Pufi sós extrudált kukoricapehely, szőlőcukor, háztartási keksz, Mesefit keksz, túró rudi, tömlős sajt, cornflakes reggelizőpehely, csokoládé, kenyér, banán/alma, konzervek, mosogatószivacs és gyufa lesz.

_MG_8929

A programon részt vesz az Összefogás Óbudáért Egyesület is, akik játékszereket és édességet osztanak majd, valamint logikai játékokkal foglalják le az érdeklődő gyermekeket.

_MG_9235

Ahogy az évek során azt már megszokhattuk, ezúttal is vendégünk és segítőnk lesz Bús Balázs polgármester úr, aki évek óta támogatja a kerületben folytatott szegényélelmezési tevékenységünket.

A rászoruló lakosság számára rendelkezésre áll majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi segítséget nyújtó mozgó orvosi rendelője (MOR), ahol a konzultáció során alapvető gyógyszerekben, vitaminokban, egészségügyi és szociális tanácsadásban részesülhetnek majd a betegséggel küzdő emberek.

Szabadtéri játszóház minden gyermeknek

Gyermeknap alkalmából ingyenesen igénybevehető játékos programokkal kedveskedünk bármely odaérkező kicsinek, legyen budapesti, vagy akár vidéki lakos. A rendezvény palettáján szerepel ugrálóvár, lufihajtogatás, izgalmas kézműves foglalkozások, indiai arcfestés és élő zene. Az apróságoknak lehetősége nyílik majd kipróbálni egy igazi tűzoltóautót is, beülni a vezetőfülkébe, vagy pumpás vizes tömlővel célba lőni. A játszóház minden résztvevőjét megvendégeljük egy nagy pohár limonádéval.

_MG_9252   _MG_8954

 

Gyermeknapi meglepetések az ország több pontján

A gyermeknap alkalmából vidéki helyszíneken is ünnepi akciókkal készülnek az Ételt az Életért önkéntesei. Debrecenben a hagyományos hétvégi ételosztás könyv- és játékosztással egészül ki, itt a helyi családsegítő szolgálat által delegált családokat várják.

Pécsett május 25-én lesz melegétel, édesség és játékosztás is a rászoruló családok számára.

   

 

Szolnokon a Kornéliusz Háza Missziós Egyesület meghívására több mint 100 gyermek és kísérője számára készülnek finomságokkal a program önkéntesei.

Kaposváron pedig a fogyatékkal élők iskolájában várják a gyermekeket ajándékokkal a közelgő gyermeknap alkalmából.

Nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Kapcsolódó bejegyzések