Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

A budapesti kiemelt gyereknapi ételosztás mellett országosan, más vidéki központjaink közelében is zajlottak gyermeknapi ételosztások. Országosan közel 2000 adag meleg ebédet és több tonna tartósélelmiszert, gyümölcsöt és édességet vittek az önkéntesek a rászorulóknak.

Május 29-én Egerben kiemelt ételosztást tartottak önkénteseink, rászoruló fiatalok és sokgyermekes családok részére. Alapítványunk egri irodájának tagjai az ízletes, meleg egytálétel mellett édességgel kedveskedtek a résztvevőknek. „Reméljük, hogy ezzel az akciónkkal kicsit enyhíteni tudtuk a gyermekek nélkülözését és “megédesíthettük” a hétvégéjüket is” – írja beszámolójában Lajosházi Péter, az egri csoport tagja.

Május 30-án Pécsett 1200 kg tartósélelmiszer került kiosztásra helyi rászoruló családok között. Az előre összeállított 10 kg-os csomagok az alapélelmiszerek mellett zöldséget, gyümölcsöt és csokoládét is tartalmaztak a családok nagy örömére. Az élelmiszercsomagok oroszlán részét a családsegítő által kijelölt leginkább rászoruló családok kapták, ezen felül pécsi önkénteseink gondoltak a felnőttekre is, így a többlet adomány is hamar gazdára talált. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az pécsi önkénteseinkkel együttműködő intézményeknek: Pécsi Éltes EGYMI, Pécsi Családsegítő és Gyermekjólléti szolgálat, TÁMASZ Alapítvány Pécs és a programon részt vállaló lelkes önkénteseknek.

Budapesti programunk beszámolója, május 31, Óbuda: http://www.karitativ.hu/csaladi-nap-es-etelosztas-obudan/

Május 31-én Debrecenben is különleges programmal, játszóházzal (arcfestéssel, kifestőkkel), valamint játék- és könyvosztással tették örömtelivé a gyermekek életét. A hagyományos játékválogatáson túlmenően ezúttal egyedi ajándékcsomagokkal is készültek az alapítvány önkéntesei, melyben plüssállatok, játékok, matricák és számos más meglepetés várta a vendégeket. Az ételosztás a családsegítő által kijelölt leginkább rászoruló családok számára volt csak elérhető, a játékos foglalkozásokon azonban bárki részt vehetett!

Szervezetünk az elkövetkezendő években arra törekszik, hogy kibővítse a gyermekekkel kapcsolatos programjai skáláját, ezáltal felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jövő nemzedékeivel való törődés és gondoskodás nem merülhet ki pusztán abban, hogy tápláljuk a gyermekeket, az egészséges élelmiszerek mellett rendkívül fontos a szellemi-lelki táplálás, gondoskodó figyelem és a közös, építő játék is. Fontos célunknak tartjuk a gyermekek és családok támogatását, különösen hátrányos helyzetű gyermekek megsegítését.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések