Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Május 24-én, az Óbudai Családi- és Gyermeknap alkalmából gyermekfoglalkozásokkal, kézműves és kreatív programokkal várjuk a családokat a Flórián téren, a „Faluház” előtt, 11-15 óráig. Budapesten kívül vasárnap Debrecenben tartunk gyermeknapi programot, Egerben pedig hétfőn osztunk ajándékokat a kicsiknek.

A cukormentes finomságok és az indiai édességek mellett többek között arcfestés, lufihajtogatás, bűvészbemutató, hennatetoválás, állatsimogató, kézműves alkotókuckó, és egy valódi tűzoltóautó vár a kicsikre. A rendezvényen a gyermekek olyan fontos témákról is hallhatnak, mint a felelős állattartás, a túlzott cukorfogyasztás elkerülésének lehetőségei, vagyis az okos táplálkozás és a megfelelő vitaminbevitel. Mivel az önkénteseink közül többen is gyermekükkel együtt érkeznek a humanitárius akcióra, egyúttal megismerkedhetnek azokkal a kortársaikkal is, akik példamutatóan maguk is részt vesznek a legújabb kiemelt ételosztás lebonyolításában. A gyermekeknek műsort és apró ajándékokat ad a JacKaraoke Produkció, valamint foglalkozást tart az Összefogás Óbudáért Egyesület is.

A családi nap kiemelt gyermeknapi ételosztással egészül ki. Szegényélelmezési Programunk a rendezvényen mintegy 800 rászoruló kerületi lakos számára biztosít meleg ebédet, valamint egy friss és tartós élelmiszerekből álló különleges segély-csomaggal is megajándékozzuk őket. A csomagban az alapvető élelmiszerek mellett joghurt, többféle gyümölcs, zöldség, müzliszelet, minőségi csokoládé, ropogtatnivaló, valamint gyerekvitamin is lesz. A gyerekeket ingyenes játékadománnyal, matricával, lufival is meglepjük. Az ellátás az óbudai családsegítő által kiértesített, leginkább rászoruló kerületi családok számára elérhető, a gyermeknapi rendezvény azonban számos más meglepetéssel is kiegészül, amit bárki igénybe vehet. Az eseményt jelenlétével tiszteli meg Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere is, aki maga is segíti az ételosztást, illetve a helyszínen várhatóan látogatását teszi Varga Mihály miniszter úr is.

Úgy véljük, hogy a gyermek Isten ajándéka, ezért e programunkkal szeretnének rávilágítani arra is, hogy a gyermekeknek a megfelelő testi táplálás mellett (vegetáriánus, tiszta, egészséges ételek, vitaminok, nyomelemek) a lelki táplálásra is ugyanolyan nagy szükségük van, hisz a testi egészség szoros összefüggésben áll a lelki egyensúllyal. Fontosnak tartjuk, hogy az általunk napi szinten ellátott nélkülöző családok gyermekeinek lehetősége legyen személyesen is megismerni bennünket és minőségi időt eltölteni önkénteseinkkel, hiszen legtöbbjükkel a délben zajló mindennapos ételosztások során nincs lehetőségünk találkozni. Örömünkre szolgál, ha vidámságot hozhatunk az életükbe, és ha azt érezhetik, hogy az ingyenesen biztosított élménydús programon való részvételük által nem maradnak el tehetősebb kortársaiktól.

Gyermeknapi élelmezési missziónk a 13600-as Adhat Adományvonalon keresztül támogatható, ahol a 33-as kód tárcsázásával, hívásonként bruttó 250 Ft-al, vagyis épp egy tál étel árával segíthetik a felajánlók a szükségben élő gyermekeket.

A program támogatói: Fővárosi Önkormányzat, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, Összefogás Óbudáért Egyesület, Tűzkerék Kft., Kemence Kft., Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Konnexió Kft., Cukor Labor, Biyovis Hungary Kft., Noé Állatotthon, JacKaraoke, Simba Toys

Kapcsolódó bejegyzések