Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Az ételosztásokkal és a színes kulturális programokkal a gyermekek kiszolgáltatottságára, a táplálás és a gyermekvédelem fontosságára kívánjuk felhívni a figyelmet.

A Nemzetközi Gyermeknap alkalmából gyermekétkeztetési programunk keretében ismét kiemelt ételosztást tartunk. Május 26-án, szombaton, Óbudán, a helyi Családsegítővel együttműködésben, valamint június 7-én, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület pályázatához kapcsolódóan, a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézet ellátottjai számára rendezünk gyermeknapi ünnepséget. Mindkét rendezvény a segítő szervezetek közötti hosszútávú, hatékony együttműködés kiváló példája.


 

A két helyszínen együtt mintegy 400 gyermek számára osztunk ételt, édességet, tejtermékeket. A finom ételek, ajándékok és meglepetések mellett azonban kulturális programmal, gyereknapi műsorral is invitáljuk a családokat. Bűvészbemutatóval, lufi-hajtogatással, arcfestéssel, és indiai élőzenés programmal várjuk a gyermekeket és szüleiket annak reményében, hogy a májusi, júniusi hétvégékre nem csak a napi tápérték-minimumot, hanem élményt is adnak majd az érkezőknek.

Emellett alapítványunk a hétköznapokban is igyekszik segíteni a nehéz helyzetbe került családokat. Szervezetünk 2011 óta a Bokréta Lakásotthonok fiataljainak folyamatos élelmezését is vállalta, így jelenleg naponta mintegy 40 bentlakó gyermek ellátását végezzük, az intézmény azonban már jelezte a bővítés szükségességét. Ebben az intézményben kamaszodó, ezért nagyobb étvágyú, magasabb tápanyagigényű fiatalok is élnek, akik számára a napi tanuláshoz, sporttevékenységhez elengedhetetlen a megfelelő tápanyagbevitel. A lakásotthon jelezte, hogy forrásaikból az ifjak élelmezése nem lenne kielégítő és főként a minőségi, tápláló ételeink miatt esett ránk a választásuk. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezúton is segíthetjük az ifjú tehetségek kibontakozását, fejlődését.

A 2011. évi mérési adatok szerint ma Magyarországon mintegy 450 000 gyermek él kimondottan hátrányos helyzetben. Ebből 200 000 gyermek halmozottan hátrányos, azaz kritikus életfeltételek között él, vagyis legalapvetőbb létszükségleteik sincsenek biztosítva, így az ivóvíz vagy a napi minimum élelem. Étkeztetési akcióinkkal szeretnénk felhívni a figyelmet a gyermekek kiszolgáltatottságára, védelmük szükségességére, a társadalom közös felelősségére, és ezzel is egy kísérletet tenni az egyre terjedő mélyszegénység visszaszorítására. Programjainkon ízletes, Istennek felajánlott, így a lelket, a szívet is tápláló ételekkel, élményekkel várjuk a bajba jutott családok gyermekeit.

Kapcsolódó bejegyzések