Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Alapítványunk idén nyáron is támogatta a rászoruló gyermekek táboroztatását. A Pest megyei Kartal és Hatvan térségéből származó gyermekek a Balaton partján töltötték a nyár egy hetét.

img_0096   img_0106

Szervezetünk minden évben hozzájárul a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásához. Idén a Nógrád megyei Gyermekjóléti Intézmény képviselői kérésének eleget téve, a Pest megyei Kartal és Hatvan térségéből származó gyermekek nyári táboroztatását támogattuk. Hozzájárulásunk a gyermekek élelmezésének azt a részét alkotta, melyet a szülők már nem engedhettek meg maguknak. Az augusztus utolsó heteiben rendezett egyhetes programra 500 darab gyümölcslevet, kakaós nápolyit, csokoládéféléket, gluténmentes extrudált kenyeret és müzli szeletet biztosítottunk.

img_0286   img_0348

Ezt a példaértékű kezdeményezést pedagógusok egy csoportja szervezi önkéntes alapon, immár nyolc éve. Összefogják egy csokorba a térség hátrányos helyzetű gyermekeit és elutaznak velük a Balatonra, ahol színes programokkal kedveskednek nekik. Nagyon inspirálónak tartjuk, hogy a részvételi lehetőség azoknak a gyermekeknek adott, akik megfelelnek az előzetesen meghirdetett tanulmányi és magatartásbeli követelményeknek, sokan közülük már évek óta tagjai a csapatnak. Ezeknek a gyermekeknek családjuk alacsony jövedelme miatt nincs lehetőségük nyaralásra, szünidejüket otthon töltik, a nevelők elmondása alapján komoly inspirációt jelent számukra, hogy saját erőfeszítéseik gyümölcseként ilyen pompás nyári kalandban lehet részük, akár évről évre.

img_0168   img_0265

Izgalmas, színes programokkal teli hetet töltöttek el együtt a tábor lakói. Élelmiszeradományainkat nagy megelégedettséggel fogadták a szervezők és a gyermekek egyaránt.

Örömünkre szolgál, hogy ennek a szép kezdeményezésnek a részeseivé válhattunk, és hozzájárulhattunk ehhez a nem mindennapi programsorozathoz!

Kapcsolódó bejegyzések