Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Ruha, játék, csokoládé várja a rászoruló családokat Húsvétkor is a Blahán.

Április 7-én, Húsvét szombaton, 11 órától ismét kiemelt ételosztást tartunk Budapesten, a Blaha Lujza téren. Hagyományos karácsonyi segélyakciónkhoz hasonló rendkívüli megmozdulást tervezünk, mintegy 1200 adag étel és élelmiszercsomag kiosztására készülünk a fővárosban – nem csak fővárosiaknak.

Önkénteseink Húsvétkor is a már megszokott tápláló, ízletes, vegetáriánus ebéddel és egy gazdag tartós élelmiszercsomaggal várják a rászorulókat, az ünnephez kapcsolódóan azonban, a sokféle édesség mellett, csokitojással igyekszünk a gyerekeket is jókedvre deríteni. Az élelmiszerek mellett ruha- és játékosztást is szervezünk, amelyhez a lakosság segítségét, adományait is várjuk. A tavaszi, átmeneti, lomtalanítási időszakban reméljük, hogy a nagytakarításkor, selejtezéskor kiszelektálásra került jó minőségű játéktárgyak és ruhaneműk nem a szemétbe kerülnek, hanem tisztított állapotban eljuttatják nekünk
1) a 3. kerület, Lehel u. 15-17. szám alatti központunkba, hétfőtől április 6-ig, 8-20 óráig a recepcióra, vagy
2) április 7-én 9-12 óráig a Blaha Lujza térre a Corvin parkolójánál álló sátrainkhoz.

A szombati nap folyamán az adományokon túl támogató kezekre is nagy szükség lesz, így a tetterővel segíteni kívánó önkéntesek jelentkezését is fogadjuk az [email protected] címen.

Az idei tavaszi nagyszabású ételosztás nem az első ilyen jellegű megmozdulás. Már 2000-ben is szerveztünk hasonló segélyakciót ugyanezen a téren, bár akkoriban még jóval kisebb sor képződött. Idén több alkalommal rendezünk rendkívüli akciókat annak érdekében, hogy az utóbbi évek gazdasági válságainak hatására nehéz helyzetbe került családokat hatékonyabban tudjuk segíteni. A húsvéti időszak – Karácsonyhoz hasonlóan – sok család számára együttléttel, pihenéssel és lakomákkal telik, míg mások számára az anyagi nehézségek miatt mindez nem adatik meg. Önkénteseink közel két évtizedes tapasztalatukkal szeretnék elérni, hogy rendkívüli társadalmi összefogás jöhessen létre embertársaink önzetlen segítésére. A húsvéti hétvége különösen nehéz sok család számára, hisz a tavaszi szünet során több gyermek, otthon – az óvodai és iskolai étkeztetés híján – már nem jut megfelelő mennyiségű táplálékhoz, és az étkeztetés egy hosszú hétvégén pedig még nehezebb a szülők számára. Mindemellett az ünnepi időszak során való nélkülözés érzelmileg is megterhelő lehet. Ebben szeretnének támaszt nyújtani. Bízunk abban, hogy a gyors, spontán, egyszerűen szervezett, közvetlen odaadással és embertársi szeretettel nyújtott segítség a leghatékonyabb módja annak, hogy a környezetünkben élőket felsegítsük a bajból.

Az akció támogatói: Fővárosi Önkormányzat, Fővárosi Csatornázási Művek, Simba Toys, Zelt kft, Ferihegy Kft, Csodaest Kft, Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Mobiltoalett Kölcsönző Kft, Yamuna Bt

Köszönjük, ha munkásságunkat adója 1%-ával is támogatja! Adószámunk: 18095575-1-41

Kapcsolódó bejegyzések