Adószámunk: 18095575-1-41 | Bankszámlaszámunk: 10300002-10631840-49020019 (MBH Bank)
Szerző: Admin
Megosztás

Szeptemberben a Havanna lakótelepen működő értelmileg és tanulásban akadályozott gyermekek oktatási intézményében nyújtunk iskolakezdési támogatást közel 300 tanulónak.

A tanévkezdés a sokgyermekes családoknak különösen nagy anyagi megterhelést jelent, ezért idén először iskolakezdési támogatást nyújtunk egyes családoknak. Alapítványunk évek óta segíti a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézet (SOFI) hátrányos helyzetű tanulóit, az idei évben azonban nem Gyermeknap vagy Karácsony időszakára helyeztük az adományozási akciónkat, hanem a nagycsaládok számára ugyancsak anyagilag terhes szeptemberre.

Szeptember közepén alapítványunk a tanévkezdéshez szükséges írószerekkel – füzetekkel, színes papírral, rajzlapokkal, temperával, ecsetekkel stb. – ajándékozza meg a SOFI közel 300 tanulóját. Természetesen elmaradhatatlan, hogy némi harapnivalóval is meglepjük a gyerekeket, ezért a kedvenc édességükkel (halavával), sós csemegékkel és rózsavizes limonádéval is készülünk az átadó eseményre.

Az oktatási intézmény egy speciális szakiskolai évfolyamokkal is rendelkező gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézmény, mely a tanulásban valamint értelmileg akadályozott gyermekek részére biztosít korai fejlesztést, óvodai ellátást, képzési kötelezett tanulók ellátását, általános iskolai nevelést és oktatást, valamint speciális szakiskolai képzést. Eddigi munkánk során tapasztaltuk, hogy az intézmény pedagógusai különösen gyermekközpontúak és a gyermekeken tükröződik, hogy szeretetteljes, családias légkörben nevelik, oktatják őket, és segítik mentális, érzelmi és szociális fejlődésüket. A gyermekek zöme azonban nem csupán  tanulásban vagy értelmileg akadályozott, hanem szociálisan hátrányos helyzetű családokban is nevelkedik, ahol sokszor 5-6 gyermek is osztozik a napi betevőn. A sokéves kapcsolatnak köszönhetően a gyermekek már megismernek bennünket, évközben is emlegetik önkénteseinket és visszavárják őket, hiszen minden közösen eltöltött idő örömteli és emlékezetes mind a gyerekek, mind szervezetünk munkatársai és önkéntesei számára. Mindezek együttesen indokolják rendszeres támogatásunkat.

Kapcsolódó bejegyzések